2012. december 14., péntek

Tovább zaklatják a magyar állampolgárságot felvett személyeket Felvidéken

 A rendőrség ismételten beidézte Gubík Lászlót, Dolník Erzsébetet és Kassai Gyulát, hogy megtárgyalják vele a szlovák személyi azonossági igazolványa le nem adásával kapcsolatos szabálysértést. A rendőrség december 19-ére várja a lévaiakat, hogy adják le szlovák igazolványukat. Ha nem teszik meg, 33 eurós bírsággal sújtják.

A lévai Gubík László tavaly felvette a magyar állampolgárságot, ezért a szlovák állampolgársági törvény szerint már nem szlovák állampolgár, noha az érintett ifjú jogászhallgató többször is nyomatékosan hangsúlyozta, hogy tartja magát a szlovák alkotmány azon pontjához, miszerint akarata ellenére senki sem fosztható meg állampolgárságától, ő pedig ilyen akaratot sosem nyilvánított ki, sőt, épp az ellenkezőjét mondta, miszerint ragaszkodik a szlovák állampolgársághoz is.

"Különös érzéke van a hatóságoknak az ünnepekhez. Valahogy mindig egy örömteli napra szól a következő idézés: tavaly Miklós napra jött az első, idén jött már a születésnapomra is, most a legújabb egy karácsony előtti napra hív be. Válaszlevelemben a béke és a szeretet jegyében kívánok majd áldott karácsonyi ünnepeket" – fogalmazott közösségi honlapján Gubík László, egyértelműsítve, hogy nem megy 19-én a rendőrségre. Gubík szerint az állampolgárságuktól megfosztott személyekkel szemben összehangoltan lépnek fel, várható, hogy a többiek is kapnak idézéseket.
A "próféta szólt" Gubík Lászlóból, ugyanis az ugyancsak lévai Dolník Erzsébet és Kassai Gyula is értesítette portálunkat: "A mai (december 12) postával én is megkaptam az idézést a rendőrségre, Gubík Laci leveléhez hasonlóan engem is 19-én várnak a rendőr -parancsnokságon" - mondta Dolník Erzsébet.

Felvidék.ma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése