2012. december 3., hétfő

"Mi mindnyájan románok vagyunk!" - RMDSZ-es politikusok jókívánságai a megszállóknak Erdély elrablásának "ünnepén"Romániában kampány van, így Erdélyben is. Parlamenti választásra készülnek a pártok, és kampánytól hangos az összetákolt ország. December elseje, Erdély elrablásának ünnepe jó alkalmat kínált arra, hogy a jelöltek jókívánságoknak álcázva helyezzenek el önreklámokat az újságokban.
Ezt láthatjuk például a Sportul Salajean (Szilágy megyei Sportlap) című lapban is:
Zoom
Zoom
Továbblapozva azonban kiderül: nemcsak a románok kívánnak boldog országrablási ünnepet a sajátjaiknak - hanem magyar anyanyelvűek is, az RMDSZ jelöltjei és tisztségviselői, ráadásul magukat románnak nevezve.
Zoom
A Kempinski-beli koccintásnak és Szász Jenő bukaresti ünneplésének tehát itt a folytatása: ismét "magyar" haza- és nemzetárulók örvendeznek az országvesztésnek.

Kiss Alexandru Bihar megyei UDMR-elnök, Bíró Rozália SZKT-elnök és Szabó Ödön megyei ügyvezető elnök koszorúz dec. 1. alkalmából Nagyváradon 2011-ben. Idén már csak Kiss koszorúzott - talán a választások miatt
Nézzük hát, mit üzennek román testvéreiknek az UDMR szilágysági politikusai!
Seres Dénes, az RMDSZ Szilágy megyei képviselőjelöltje, megyei RMDSZ-elnök:
Zoom
Mikor nemzeti ünnepünk alkalmából minden román lelke izgalomtól remeg, fordítsuk gondolatainkat azok felé, akik életüket áldozták népünk egységéért, és imádkozzunk lelkeikért, hogy békében nyugodhassanak. A Nagy Egyesülés ünnepe hozzon Szilágy megye minden lakójának lelkébe, nyugalmat, békességet, örömöt és reményt!
Éljen soká!
Seres Dénes
az RMDSZ Szilágy megyei elnöke
Csóka Tiberiu (a Tibor románosított változata), a Szilágy Megyei Tanács alelnöke, az RMDSZ Szilágy megyei szenátorjelöltje:
Zoom
A hazaszeretet olyan érzés, mely nem függ valamely naptól vagy helyzettől. December 1-jén viszont, sokkal inkább, mint máskor, arra kell emlékezünk, hogy nemzetiségtől, vallástól és minden más tényezőtől függetlenül, mindenekelőtt románok vagyunk. Románia Nemzeti Ünnepe alkalmából minden szilágysági számára egészséget, boldogságot és szeretteikkel közös örömöket kívánok.
Éljen soká!
Csóka Tiberiu,
a Szilágy Megyei Tanács alelnöke
Varga Andrei (az András románosított változata), Szilágycseh város RMDSZ-es polgármestere:
Zoom
Románia nemzeti ünnepe, december 1-je alkalmából Szilágycseh minden lakójának jókívánságaimat küldöm, és azt kívánom, hogy ez a nagy ünnepi nap hozzon minden évben különleges megvalósításokat, egészséget és sikert. Azt kívánom, az 1918-as Nagy Egyesülés ideáljai ne vesszenek el, és a románok ne feledjék történelmüket.
Éljen soká!
Varga Andrei
Szilágycseh város polgármestere
(Kuruc.info - olvasónktól)


1 megjegyzés:

  1. MARIKA.MARTON@CITROMAIL.HU2012. december 7. 6:49

    SZÉGYEN TÁBLA !!!!!!!!!!!!!!!!!
    NEM JÖN HOGY ELHIGYEM PEDIG IGAZ!!!!! SAJNOS!!!!!!!!!

    VálaszTörlés