2012. december 14., péntek

A soproni Jobbik tiltakozik Geszti Hűség napi fellépése ellen

  "A Hűség napján, a patriotizmus soproni ünnepén a nemzeti retorikájú városvezetés éppen "e mindenhez értő polihisztornak" ad megbízást, hogy értéktelen giccs parádéjával sújtsa a soproniakat."
"Érthetetlennek és egyben felháborítónak tartja a Jobbik, hogy városunk történelmének sorsfordító 1921-es nyugat-magyarországi felkelés és a december 14-i népszavazás 91. évfordulójának közösségi ünnepségére a Fideszes városvezetés az ízlésromboló, ultraliberális, "popbizniszman" Geszti Péter fémjelezte, neve nincs "Gringo Star" nevű formációt hívja meg, hogy ezen a méltóságteljes napon szórakoztassa Sopron polgári közönségét – fogalmaz Gőbl Gábor önkormányzati képviselő.
Talán már jótékony homály takarja, hogy Geszti Péter a 2002-es országgyűlési választásokat megelőzően az SZDSZ választási kampányvezetőjeként, az MSZP izraeli kampányvezérével: Ron Werberrel vállvetve, sikeresen tévesztette meg a választókat?
Nem csodálkoztunk amikor 2005-ben a bal-liberális kulturszcéna dédelgetett "kedvencét" szolgálatának elismeréseként, Gyurcsány Fegyenc a "Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével" tüntette ki.
Most viszont csodálkozunk! A Hűség napján, a patriotizmus soproni ünnepén a nemzeti retorikájú városvezetés éppen "e mindenhez értő polihisztornak" ad megbízást, hogy értéktelen giccs parádéjával sújtsa a soproniakat.
Villantsuk csak fel Geszti Péter nyilatkozatát amit a "Szombat" című Mazsihiszes hetilapnak adott: "2002 előtt a közélet számos történésével nem tudtam egyetérteni. Azt gondolom, hogy a liberalizmus van olyan fontos számomra, hogy a szakmai munkámmal támogassam a hozzám legközelebb álló pártot az SZDSZ-t." (forrás)
Elítéljük a Fideszes városvezetés könnyűzenén keresztül is megítélhető kultúrpolitikáját, amellyel 2006-os hatalomra jutásuk óta látványosan nélkülözik a nemzeti oldal iránt elkötelezett zenészek és produkciók városunkba hívását. Saját rádiójából is száműzi a legnépszerűbb magyar előadók közül a hagyományos értékeket közvetítő patrióta zenekarok - Köztük számos soproni kötődésű együttes - dalainak sugárzását (EDDA, LORD, P.MOBIL, OSSIÁN, ISMERŐS ARCOK, KÁRPÁTIA, KORMORÁN, HUNGARICA, SZKITIA, SÁRDY BARBARA, BEATRICE, MOBY DICK, DALRIADA, ROMANTIKUS ERŐSZAK, ÖRÖKSÉG ).
Felszólítjuk a Fideszes városvezetést, tegye nyilvánossá, hogy a soproni polgárok adójából milyen összeget fizet Geszti Péter december 14-i fellépéséért, és ezzel szemben milyen összeggel támogatja pl. a Böjte Csaba által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítványt, vagy mekkora összeggel támogatta ifj. Sarkady Sándor legújabb, Sopron 1944/45-ös bombázásairól szóló tényfeltáró kötetének megjelenését!" - zárul Gőbl Gábor önkormányzati képviselő sajtóközleménye.

(Szent Korona Rádió)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése