2012. november 21., szerda

Marosszékiek figyelmébe!

Az RMDSZ pár éve arra szólította fel az erdélyi magyarságot, hogy szavazzon arra a román alkotmányra, amely így kezdődik: Románia egységes és oszthatatlan nemzetállam!
Ezek őrültnek nevezték mindazokat, akik a területi autonómiát egyáltalán felvetették. Sőt! Nehogy már valahogy elfelejtsük: amikor néhány Hargita megyei település kiírta a népszavazást autonómia ügyben, szerintetek ki volt az, aki –megelőzve a román alkotmánybíróságot! – elsőként sietett kijelenteni, hogy a kezdeményezés alkotmányellenes? Igen, MARKÓ BÉLA volt az. S tette ezt miniszterelnök-helyettesként. És most ez ígér nekünk autonómiát… Igaz, négy évvel ezelőtt ugyan ilyen gátlás nélkül kampányoltak az autonómiával a parlamenti választásokon. És tudjuk, mit tettek, vagyis inkább hogy nem tettek, semmit sem tettek, sőt meg sem próbáltak tenni, hogy valamicskét ígéretükből megvalósítsanak. Magunk ellen cselekszünk, ha rajtuk segítünk!
Marosszékiek, ne feledjétek!

RMDSZ-ék pár éve arra szólították fel az erdélyi magyarságot, hogy szavazzon arra a román alkotmányra, amely így kezdődik: Románia egységes és oszthatatlan nemzetállam!
Ezek őrültnek nevezték mindazokat, akik a területi autonómiát egyáltalán felvetették. Sőt! Nehogy már valahogy elfelejtsük: amikor néhány hargita megyei település kiírta a népszavazást autonómia ügyben, szerintetek ki volt az, aki –megelőzve a román alkotmánybíróságot! – elsőként sietett kijelenteni, hogy a kezdeményezés alkotmányellenes? Igen, MARKÓ BÉLA volt az. S tette ezt miniszterelnök-helyettesként. És most ez ígér nekünk autonómiát… Igaz, négy évvel ezelőtt ugyan ilyen gátlás nélkül kampányoltak az atuonómiával a parlamenti választásokon. És tudjuk, mit tettek, vagyis inkább hogy nem tettek, semmit sem tettek, sőt meg sem próbáltak tenni, hogy valamicsét ígéretükből megvalósítsanak. Magunk ellen cselekszünk, ha rajtuk segítünk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése