2012. november 25., vasárnap

Nemzetárulásból jeles: Délvidék elszakítására koccint a Vajdasági "Magyar" Szövetség

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, Pásztor István díszülést hívott össze Délvidék elcsatolásának 94. évfordulója alkalmából - értesült a Magyar Remény Mozgalom (MRM).
Az MRM elnöke a nemzeti radikális párt honlapján számolt be a részletekről. "Történt ugyanis, hogy a B92 mai internetes kiadásában olvashatunk arról, miszerint Pásztor István, a VMSZ vezetője és a tartományi képviselőház elnöke 2012. november 24-re díszülést hívott össze 'Baranya, Bánát és Bácska a Szerb-Horvát-Szlovén Királysághoz történő csatlakozásának 94. évfordulója alkalmából'. Bizony, a legnagyobb magyar párt első emberének kezdeményezésével fogják megünnepelni Trianon délvidéki következményeit" - írja László Bálint.A pártelnök emlékeztet, hogy az eset kísértetiesen hasonló ez az erdélyi ex-pártelnök, Szász Jenő bukaresti "ünnepi kiruccanásához", ahol román színekbe öltözve cefrézgettek a román államelnökkel, Erdély elcsatolása fölött örvendezve. "Nos, itt sem lesz hiány magas fokú vezetőkből, hiszen Pásztor mellett Bojan Pajtić és Tomislav Nikolić is tiszteletét fogja tenni. Csak remélni tudom, hogy magyarországi kormánytag nem jelenik meg az eseményen" - tette hozzá László.

"Még mielőtt az olvasó azt hinné, hogy e fajta ünnepi ülés már-már hagyományossá vált Újvidéken, a tartományi parlamentben, elárulom, hogy nem. Az utóbbi nyolc évben bizonyosan nem volt sem ünnepség, sem díszülés. Mi vezette a még mindig 'magyar és demokrata' tartományi hatalmat arra, hogy a magyarság sorsfordító tragédiáját velünk akarják megünnepeltetni? Csak találgatni lehet. Egy külső szemlélő fejével annyi minimum megállapítható, hogy 94 évvel Trianon után az a baranyai, bánáti, bácskai és szerémségi terület, amely a SZHSZ-hez, majd Jugoszláviához, később Szerbiához került, katasztrofális állapotban van, nemzetiségi-gazdasági-társadalmi-környezeti értelemben egyaránt. Higgyünk a visszaútban" - olvasható a honlapon.

Mint ismert, a Pásztor István vezette VMSZ korábban jó kapcsolatot ápolt az MSZP-SZDSZ kormányokkal, és jelenleg a Fidesz első számú stratégiai szövetségesének, bizalmasának számít. (Orbán Viktor beiktatását követően hétfő reggel Pásztor Istvánt fogadta elsőként Magyarország kormányfőjeként.) (Forrás mrm.rs, barikad.hu)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése