2012. június 16., szombat

Nyirő József irodalmi estje ellen tüntet Gyurcsány vörös kommandója

Tüntetést szervez a Demokratikus Koalíció csepeli szervezete Nyirő József székely író irodalmi estje ellen – értesítette a Csepel.info szerkesztőségét a párt egyik aktivistája. Az irodalmi estet pénteken 18 órakor rendezik meg Csepelen, előadója Takaró Mihály irodalomtörténész lesz, bevezetőt pedig Fráter Olivér történész mond.
Zoom
A lapot “figyelmeztető” pártaktíva szerint "nem szabad teret adni a szélsőségeseknek, függetlenül attól, hogy ki milyen irodalmi vagy más kulturális értéket teremtett, hagyott az utókorra". Arra a felvetésre, hogy se szeri, se száma azoknak a művészeknek, akik nem a koruknak, a törvényeknek vagy éppen a megszokott normáknak megfelelően éltek vagy gondolkoztak, és Liszt Ferencnek vagy Richard Wagnernek is tulajdonítanak "szélsőséges kijelentéseket", a gyurcsányista pártaktíva leszögezte: akkor őket is száműzni kell a kultúrából.
A tüntetést a Csepel.info szerint Borka-Szász Tamás, a párt helyi választókerületi szervezője készíti elő.
Zoom
Borka-Szász Tamás az éppen ma életfogytiglanra ítélt Deme Gáborral
A politikus a közelmúltban éppen a saját szervezetében megjelent szélsőséges megnyilvánulások miatt volt kénytelen nyilvánosan bocsánatot kérni. Párt honlapján ugyanis a Fidesz-KDNP csepeli önkormányzati vezetőit akasztófával vagy halottakra utaló módon ábrázolták. A tüntetés fő szónoka a lap szerint Vadai Ágnes lesz.
"Fajvédő és nácibarát politikai eszmék" - az LMP szokásos hisztije
A Lehet Más a Politika csepeli csoportja megdöbbenve értesült arról, hogy Németh Szilárd fideszes polgármester fővédnökséget vállalt Nyirő József erdélyi író, nyilasparlamenti képviselő emlékestjén. Nyirő irodalmi munkásságának megítélése az irodalomtörténészek, vállalhatatlan politikai szerepvállalásának elemzése a történészek és politikusok feladata. Ezért szalonképtelen és elfogadhatatlan a csepeli fideszes kerületvezető gesztusa, mellyel fajvédő és nácibarát politikai eszmék hirdetőjét népszerűsíti Csepelen. Ráadásul az esemény arról a Radnóti Miklósról elnevezett művelődési házban lesz, akit munkaszolgálatosként éppen Nyirő elvbarátai lőttek tömegsírba.
Felszólítjuk Németh Szilárd polgármestert, hogy olcsó propagandafogások helyett a történelmi tények tiszteletében jeleskedjen és lépjen vissza a Nyirő-emlékest támogatásától, egyben ne gyalázza meg Radnóti Miklós emlékét. Az LMP támogatásáról biztosítja a rendezvény ellen szervezett antifasiszta tüntetést és arra biztat minden jóérzésű csepeli polgárt, hogy jelenlétével tiltakozzon a Fidesz múltkozmetikai szalonjának megnyitása ellen.
Az LMP csepeli szervezete
 
(Csepel.info nyomán)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése