2012. június 29., péntek

Nem kér a nemzeti rockból, betiltaná a Székely Szigetet Codrin Munteanu

Törvénymódosítást javasol Codrin Munteanu, Kovászna megye prefektusa, hogy betilthassa többek között a Székely Sziget elnevezésű rendezvényt. A prefektus a sajtónak kifejtette, azt szeretné elérni, hogy közpénzekből többé ne lehessen támogatni „szélsőséges vagy neorevizionista” rendezvényeket.
A vendég akit zavar a Székely Sziget és a Kárpátia, hát hallgasson Manelet akkor!

Munteanu arra utalt, hogy a június 28–30. között a Kézdivásárhely melletti Katrosán megrendezett Székely Sziget fesztivál a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal támogatásával valósul meg. A szervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és Rácz Károly, az udvarterek városának korábbi polgári párti (MPP-s) polgármestere májusban írt alá szerződést, amelynek értelmében a város a fesztiválszervezők rendelkezésére bocsátja a Katrosán levő Gábor Áron Szabadidőközpontot, a színpadot és a padokat.

A prefektus hangsúlyozta, a szerződést akkor írták alá, amikor ő még nem volt hivatalban, a dokumentum már életbe lépett, így nem tehet semmit annak érdekében, hogy a fesztivált megakadályozza. „Jelenleg nem tehetünk mást, mint a törvény értelmében biztosítjuk a közbiztonságot és a rendet, de súlyosnak tartom, hogy a helyi közigazgatás hatóságai korábban és valószínű ezután is kapcsolatban állnak a szélsőjobboldallal és a neorevizionosta szervezetekkel” – fejtette ki Codrin Munteanu.

A prefektust elsősorban a nemzeti rockot játszó Kárpátia zenekar fellépése zavarja. Kifejtette, tudomása szerint az együttest már betiltották Szlovákiában, és ez így kellene hogy legyen Romániában is. „A prefektúra nem tud közbelépni, nem tudja megakadályozni a szélsőséges üzeneteket tolmácsoló együttes koncertjét, ezért van szükség a törvénymódosításra” – hangoztatta a kormánybiztos. Szőcs Csongor, a Székely Sziget fesztivál egyik szervezője lapunknak elmondta, negyedik alkalommal szervezik meg a rendezvényt, és eddig soha senki nem emelt kifogást ellene.
„A választási évben mindig előveszik a magyar kártyát, a helyhatósági választások előtt is felerősödött a román nacionalizmus, és ez a trend folytatódik, hiszen a pártok már a parlamenti választásokra készülnek” – mondta Szőcs Csongor, aki felháborítónak tartja Codrin Munteanu prefektus hozzáállását. „Az igazság fáj, olyan emberek kérdőjelezik meg a fesztivál törvényességét, akiknek semmi közük ehhez a földhöz” – szögezte le a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tagja.
Szerző: Bíró Blanka

A Kárpátia "szélsőséges üzenete" ? vagyis az, hogy mi magyarok szeressük hazánkat?! Én személy szerint azt javasolnám Codrin Munteanu-nak, hogy költözzön haza, oda ahol született. (a szerk.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése