2012. június 20., szerda

Megtámadták a csókakői Horthy-szobrot - Ezúttal nem jártak sikerrel a magyargyűlölők

Néhány "fiatal" megtámadta a kormányzó frissen felállított csókakői szobrát - értesült a Kuruc.info
 
Zoom
A fénykép az avatáson készült
 
A szobrot napi 24 órában őrző nemzetiek az Új Magyar Gárdával karöltve elfogták az elkövetőket, a rendőrség már a helyszínen tartózkodik, az intézkedés folyamatban van.
 
Frissítés: A gárdistákat vegzálják
Olvasónk írja: Csókakőn három ismeretlen meg akarta rongálni a napokban felavatott Horthy-szobrot. Az alkotást Dániel Péter korábbi elmebeteg tette miatt állandóan őrzik, így a szobor környékén tartózkodó hazafiak, gárdisták elkapták őket, majd megkötözték mindhármukat. A magyar rendőrség is a helyszínre érkezett, épp elő kívánják állítani - a gárdistákat...
A három fiatal Budapestről érkezett a szobor megrongálásának szándékával, HZH-944-es rendszámú fehér Skoda Fabiával. Épp a Móri Rendőrkapitányságra viszik őket, azonban a gárdistákat is tovább vegzálják, holott a Btk. kimondja, hogy a bűnelkövetőket bárki visszatarthatja a rendőrség megérkezéséig, a gárdisták tehát jogszerűen jártak el.
Frissítés 2: Ferenczi Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője a helyszínre tart.
Frissítés 3: Megérkezett a helyszínre Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő és Árgyelán János, a Jobbik Fejér megyei elnöke.
A három fiatalt nem tudja elvinni a rendőrség, ugyanis autójukkal együtt kívánnak távozni, amit a gárdisták nagyon helyesen nem akarnak megengedni.
Ferenczi Gábor most fog tájékozódni a helyszínen tartózkodó rendőrvezetőtől.
Frissítés 4: Közben a helyszínre érkezett egy 6 fős rendőralakulat, rohamsisakkal és könnygázzal felszerelve, valamint Komárom-Esztergom megyei gárdisták is.
Ferenczi Gábor továbbra is a helyszínparancsnokra vár.
Frissítés 5: Az egyik elkövető a jelenlegi helyszínparancsnok állítása szerint a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetének vezetője.
Markovics Zsolt, az Új Magyar Gárda nyugati dandárparancsnoka tárgyal a rendőrséggel. A hazafiak megelégednének azzal, ha a három elkövetőből kettőt rendőrautóval vinnének el, a harmadik ebben az esetben a saját autójával távozhat.
Frissítés 6: Győztek a hazafiak: két elkövetőt rendőrautóba ültettek, a harmadik elvihette az autót. A Gárda nagy taps közepette vonult le a térről.
A helyszínen tartózkodik még Kummer Ákos, a Jobbik székesfehérvári alelnöke, ügyvéd, Mező Balázs fehérvári elnök és Krausz Attila Fejér megyei közgyűlési képviselő.
(Kuruc.info)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése