2012. május 29., kedd

Délvidéki mindennapok: ezúttal Muzslyán verték botokkal és láncokkal a magyart

Szombaton éjszaka Muzslyán, a helyi közösség épülete melletti parkban néhány helybeli fiatal társalgott, akikre ismeretlen, maszkot viselő tettesek botokkal, láncokkal támadtak. A tettlegességet semmilyen figyelmeztetés vagy verbális összetűzés nem előzte meg, a bántalmazott fiatalok közül öten szorultak segítségre a nagybecskereki kórház sürgősségi osztályán, egyiküket benntartották a további kezelés érdekében.

A támadás helyszíne
Az esetről a legismertebb közösségi portálon lehetett elsőként olvasni, ugyanis az egyik, elmenekült fiú édesanyja jelentette meg az információt, felháborodását tolmácsolva. A helyi közösség tanácselnöke az eset kapcsán írásban fordult a helyi rendőrállomás, illetve a nagybecskereki rendőrség illetékeseihez, hogy a fejleményekről tájékoztassák a közvéleményt, és derítsenek minél előbb fényt erre az incidensre, illetve állítsák elő a verekedőket.
– A legerélyesebben elítéljük az ilyen kilengéseket, amikor az ifjúság próbál egymással leszámolni. Köztudott, hogy Muzslya többnemzetiségű település, több vallási közösséghez tartozó polgárok lakják, ezért is tartom fontosnak, hogy a rendőrség a lehető legrövidebb időn belül állítsa elő az elkövetőket, a tettesek pedig kapják meg méltó büntetésüket – mondta Hallai Zoltán tanácselnök.
Nem hivatalos értesülések szerint az elkövetők közül már azonosítottak néhányat, a nyomozás folyamatban van. A rendőrség még nem adott ki hivatalos közleményt az esetről, délvidéki olvasónk szerint azonban ezúttal is "csak a szokásos" történt: rácok vertek magyarokat.
(Vajdaság Ma nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/3/96704/#ixzz1wITDKZ1q

2010-ben indítottam el ezt a blogot, az elsők között szerepelt egy ehhez hasonló Délvidék-i eset, azóta számtalan hasonló történet szerepelt a blogon, akárcsak a mai nap. 2év alatt a helyzet változatlan, a Magyar kormány illetve az Európai Unió, Ombudsmanok stb. miért nem emelik fel a szavukat? Vagy a magyart szabad bántani? Miközben másokról még rosszat sem szabad mondani. Ez az igazság. (a szerkesztő)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése