2012. május 15., kedd

Az elnöki palota előtt verték a magyarokat Pozsonyban, a tótok szerint nem etnikai ügy

Nyolc magyar fiatalra támadtak vasárnapra virradó éjjel szlovák bőrfejűek Pozsonyban, amiért magyarul beszéltek – írja a Magyar Nemzet.
 
Az eset az elnöki palota előtti téren történt. Az áldozatok közül néhányan olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy kórházba kellett szállítani őket. A lap úgy tudja, hogy a négy, 17–19 év közötti lány és a négy, 18–21 év körüli fiú az egyik lány születésnapját ünnepelte korábban otthon, majd kimentek a városba. Közülük heten pozsonyiak, egyikük galántai.
(MNO)
Frissítés: A Felvidék Ma szerint a lányokat védő négy fiú egyikének az első fogait kiverték, társának eltörték az orrcsontját, a másik kettőt is megütötték. A lányok szerencsére elfutottak, a fiatalok reggel 6-ig a kórházban és a rendőrségen voltak. A rendőrség azt állítja, hogy "semmi különös" nincs a történetben.
Frissítés2: A tótok szerint persze ez sem etnikai ügy
A pozsonyi rendőrség szerint nem nemzetiségű indíttatásból verték meg a városban a magyarul beszélő fiatalokat.
A keddi Új Szó beszámolója szerint a nyolc, 17 és 21 év közötti magyar fiatal a fővárosban szórakozott szombatról vasárnapra virradó éjszaka. Egyikőjük a lap érdeklődésére elmondta, hogy a verekedés a belvárosban, az elnöki palota közelében történt, útban az egyik diszkóból a másikba.
Mint mondta: már messziről látták, hogy 10-15 kopaszra borotvált férfi hangoskodik az utcán, ezért inkább lecsendesedtek, nehogy véletlenül beléjük kössenek, mert magyarul beszélnek. Mivel nem tudtak kitérni előlük, folytatták útjukat, és mikor egymás mellé értek, ketten ok nélkül nekik támadtak. Az egyik áldozat szerint a verekedés nem azért robbant ki, mert magyarul beszéltek. "Viszont hallhatták, hogy magyarok vagyunk, mert éjjel csendes a város" - tette hozzá.
Később Petra Hrásková, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta az Új Szónak, hogy az eddigi vizsgálatok szerint a verekedés nem nemzetiségi indíttatásból történt.
A térfigyelő kamerák felvételein jól látni, hogy a két tettes rátámad a fiatalokra, az egyik fiúnak eltörték az orrát, a másiknak pedig két fogát. A tettesek addig verték a fiatalokat, míg el nem sikerült menekülniük a helyszínről - mondta a rendőrségi szóvivő.
A rendőrség nem sokkal a történtek után letartóztatta a tetteseket, garázdaság miatt indítottak ellenük eljárást, amiért akár három évre is rács mögé kerülhetnek (de nem fognak - a szerk.). A megvert fiatalok kórházi ellátásra szorultak, de már hazaengedték őket.
(InfoRádió nyomán)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése