2012. február 1., szerda

Így bánnak a magyar nemzeti jelképekkel Csíkszeredában a románok - Kettős mérce és magyarellenesség Székelyföldön

Román diákok láthatók az alábbi fényképen, amint a Zsögödi Nagy Imre festő nevét viselő iskola előtti mellszobrot obszcén gesztusokkal illetik, s a talapzaton található piros-fehér-zöld szalagokat tépdesik.
A kép egy David Catalin nevezetű ifú oláh profilján volt látható. David Catalin a csíkszeredai Octavian Goga Nemzeti Kollégium tanulója vagy tanulója volt, s márciusban tölti a 19. életévét. A felvétel 2011. április 19-én került fel a közösségi portálra, s hosszú hónapokon keresztül érkeztek rá a gyalázkodó hozzászólások, nemrég azonban törölte a képet.

Tavaly fiatal román soviniszták levizelték a Kökösnél található Gábor áron emlékművet, hősi tettüket lefilmezték és feltették a youtubera . A videó alapján feljelentették és el is kapták őket. A brassói román fiatalok (természetesen) megúszták a dolgot, míg Sepsiszentgyörgy polgármesterére - az előbb említett bírósági üggyel egy-időben - maximális büntetést szabott ki a román bíróság, amiért eltávolíttatott egy jogtalanul kitűzött zászlót.

A tavaly év végén a román média óriási botrányt csinált abból, hogy egy román hokis fiatalt fenéken csaptak a magyarok törülközővel az öltözőben, aztán nem sokkal később a székely hokisoktól volt hangos a román sajtó, amiért azok elmerték énekelni a saját himnuszukat a saját szülőföldjükön.

A fenti esetek egyértelműen alátámasztják a román igazságszolgáltatás és a román média magyarellenességét, illetve kettős mércéjét.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése