2012. január 23., hétfő

Mivel foglalkoznak a román rendőrök Székelyföldön

Az alábbi esetek az elmúlt hónapokban történtek Kovászna megyében. Xy egy Sepsiszentgyörgyi magyar lakos.El akar adni egy lakást. Aznap mikor megbeszéli a vevőkkel a találkát, a rendőrség ott van a tömbháza előtt egy autóval, miután xy távozik a rendőrök letámadják a vevőt, hogy mennyiért vette meg a lakást. Két kérdés: 1. Honnan tudta a rendőrség, hogy Xy eladja a lakását s, hogy pont aznap és akkor találkozik a vevőkkel? 2. Egyáltalán mi köze van hozzá a rendőrségnek ahhoz, hogy ki mit ad el és mennyi pénzért?!

Xy gyermekének az anyja(aki Xy volt élettársa) román rendőrökkel "barátkozik" , de biztos véletlen egybeesés az egész.

Xy-t felhívja a napokban egy román rendőr aki mindennek lehordja, többek között disznónak nevezi, mert állítólag Xy(aki súlyos beteg mellesleg) nem ad elég pénzt a volt élettársának az eladott lakás árából.

Ezek után az adófizető magyar ember felteheti a kérdést magának, hogy a rendőrség Székelyföldön mivel foglalkozik, és miért kell a magyarok adójából eltartani azt a rendőrséget, akiket magánnyomozásra és fenyítésre használhatnak egyes jellemtelen, aljas alakok?

Ez a rendőrség dolga? Hogy családi ügyekbe beleavatkozzon, hogy tisztességes, ártatlan magyar embereket zaklasson és megfélemlítsen? A (naiv)kérdés az, hogy egyáltalán lehet-e tenni valamit ez ellen és ha igen akkor mit? Vagy ha "elég közel kerül" az ember egy román rendőrhöz, akkor azzal visszaélhet és másokat terrorizálhat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése