2011. november 21., hétfő

"Reggelre megdöglötök" - vascsövekkel verte, majd halálra kínozta idős áldozatait az ároktői cigány banda

„Reggelre úgyis megdöglötök" - volt, hogy ezt mondták áldozataiknak a sorozatgyilkos banda tagjai, akik védtelen öregeket kínoztak saját otthonukban. Ketten belehaltak a kegyetlenkedésbe, több idős embert csak az orvosok tudtak megmenteni. R. Elemér hattagú családja lomizás ürügyén Ároktőről indult portyázni, és az M3-as mentén lévő településeket vette célba.

Nekik is járt a segély

Összesen tizenkét esetben csaptak le védekezésképtelen idősekre. Az ügyben Budapest több kerülete, Heves és Hajdú-Bihar megye érintett. A cigánybűnözők 2008 szeptembere és 2009 áprilisa között támadták meg az idős magyarokat. A tegnap kezdődő tárgyaláson négyen tagadtak, ketten részben beismerték bűnösségüket.
R. Elemér (49), akinek két fia, Elemér és Henrik is a banda tagja volt, azt sem tudta megmondani, hányszor volt büntetve életében. A bíró összeszámolta: több mint tízszer. K. András arra nem emlékezett, hogy hány osztályt végzett.
– Hatot, ha jól tudom, bíró úr, korán kezdtem csajozni – mondta.
A kegyetlen banda tagjai közül többen segélyen, illetve közmunkából - és persze rablásból - éltek. Ezt a közel ötvenezer forintot vasazásból egészítették ki. Eddig lopásért és testi sértésért ültek. A kegyetlen rablások részleteit egy órán keresztül ismertette az ügyész.
– A görbeházai K. Károlyt (†80) bottal verték, kezét-lábát megkötözték. Rátapostak, szájába nejlont tömtek. Az idős ember tizenkét órát szenvedhetett, mire meghalt. Fagyasztott húst vittek el tőle – sorolta a harmadik bűntény részleteit az ügyész.
A forgatókönyv minden esetben ugyanaz volt. Hajnalban négyen-öten csuklyával a fejükön az idős emberekre rúgták az ajtót, áldozataik fejére lepedőt dobtak. Vascsövekkel verték őket, amíg ki nem szedték belőlük, hol rejtegetik kis értékeiket. Ezután gúzsba kötözték őket, majd sorsukra hagyták a haldoklókat. Volt olyan idős ember, akinek megkötözött testére ágylábat tettek, majd az ágyra rá is ugrott az egyik mintegy 100 kilós kancigány. Egy idős nő fejét a hajánál fogva beleverték a küszöbbe.
(Blikk nyomán)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése