2011. november 12., szombat

Nicole Kidman és Johnny Depp lesznek a bocskoros országrablás népszerűsítői

A bábuk nem biztos, hogy ennyire tetszenek majd a magyar patriótáknak

Nicole Kidman és Johnny Depp népszerűsítheti a földrajzi Frankensteint, Romániát. Az oláh propaganda új fogásáról, a Wild Carpathia című film rendezője, Paul Lister nyilatkozott, kedden, Londonban.

Az ősi román területeknek feltüntetett érintetlen vadont és az egyes régiók embereinek természetközelségét bemutató filmet – amelyben Károly herceg asszisztál az országban még létező, javarészt csöppet sem oláh eredetű, hagyományos életmód bemutatásához - a közelmúltban kezdődött Turism World Travel Marketen is felvonultatta a bukaresti propagandagépezet. „Károly herceg után megpróbálunk újabb hírességeket megnyerni az ügynek, olyasvalakikre gondolok, akik számára nem ismeretlen a romániai élet(?!). Így például Johnny Deppre vagy Nicole Kidmanre, akik már dolgoztak Romániában.” – nyilatkozta Paul Lister. Az országimázsnak álcázott, ám valójában a területrablás jogosságát alátámasztani akaró alkotások cinkosa a The European Nature Trust Alapítvány. Ennek köszönhetően már egy újabb projekt is elindulhat, amely Lister fogalmazása szerint "a falusi gyerekek természetvédelmi felvilágosítását" érinti, minderre máris rendelkeznek 250 ezer euróval.

Lister filmjének háttere kissé homályos, de a román turisztikai tárca azonnal lecsapott rá. Carmen Moraru hivatalos nyilatkozatában azzal ámította az Öreg Kontinenst, hogy "a film készítésében nem vállalt szerepet a minisztérium, anyagilag sem támogatta azt, így az hitelesebbnek tekinthető". Tegyük hozzá, hogy e csúsztatás finoman szólva sem állja meg a helyét, figyelembe véve a film(ek) levetítése utáni, a bocskorosok számára várhatóan pozitív hatást, amit az alkotás(ok) a magyar sors iránti érdektelen európaiakból kiválthat.

Maga Lister is erősen belelendült a hamis imázs reklámozásába, londoni sajtótájékoztatóján. A producer nem szégyellte azzal ámítani a hallgatóságot, hogy keményen kiradírozva Erdély igazi históriáját „Románia rendelkezik a legkiterjedtebb érintetlen természeti területekkel, erdőségekkel Európában. A film létrehozásakor pozitív képet szerettünk volna alkotni az országról, legyen szó akár természetről, akár történelmi hagyományokról vagy kultúráról. Hiszen ezek megőrzésre és népszerűsítésre érdemesek. Biztos vagyok benne, hogy folytatni fogjuk a munkát, megpróbálunk nevelő jellegű témákat is napirendre tűzni. A Facebookon elindítjuk a Farmville-hoz hasonló Forever Wild című játékot, amely a romániai erdők megmentését tűzi ki célul. A fiatalokat szeretnénk megszólítani.”

Forrás: szentkoronaradio.com
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése