2011. november 10., csütörtök

Minket büntetlenül rugdoshatnak? (Háromszék magyar politikusaihoz)

Tisztelt képviselőink!
A választási láz hevében feledésbe merülni látszik a 2009. december 1-jei sepsiszentgyörgyi cirkusz. Önök azzal vannak elfoglalva, hogy épp melyik román párttal kössenek holtomiglan-holtodiglant, amiről mindenki tudja, hogy jó, ha egy hetet tart… A román politikusok magasról tesznek ránk és Önökre. De térjünk vissza arra a témára, amiről külön-külön beszéltem mind az RMDSZ, mind az MPP képviselőivel — mindeddig eredménytelenül.

Nézzük a tényeket: idén nyáron Gyergyó­szentmiklóson rendezett ,,spontán tüntetést" a Noua Dreaptă nevű, köztudottan vasgárdista eszméket valló, elvakultan magyarellenes csürhe valamilyen mondvacsinált okkal, és az ottani MPP-s vezetés karba tett kézzel végignézte, sőt, utólag nyugodtan hátradőlve konstatálta: elmentek, vége! Ez volt a teszt, hogy lehet, szabad nekik. Vérszemet kapva hónapokig tervezgették és nyilvánosan bejelentették, hogy december elsején Sepsiszentgyörgyön fognak ,,ünnepelni". Ez volt a második lépés, az újabb teszt, hogy meddig mehetnek el. Az Önök részéről annyit érzékeltünk, hogy elhatárolódtak, a polgármesterünk kiutasította őket a városból, ami ugyan fellépésnek számít, de utólag visszanézve körülbelül annyit ért, mint holt lovon a patkó… Jöttek vagy százötvenen, részeg randalírozással hosszan ordítoztak a városon, aztán, amikor úgy hozta az úri jókedvük, leléptek. Mi meg örüljünk, hogy elmentek, ugye, tisztelt RMDSZ-es vezetés?
Az interneten a legnagyobb videomegosztón egyre-másra rakják fel sepsiszentgyörgyi ,,sikeres megmozdulásuk" bizonyítékait, nyíltan bozgoroznak, és szervezik a következő, ezúttal Csíkszeredában esedékes duhajkodá­sukat. Szándékukban áll rendszeresíteni a székelyföldi ,,kiruccanásokat", ez jó viccnek, érdekes időtöltésnek látszik számukra… Megtehetik, mert senki nem tesz semmit ellenük!
Amint tudjuk, december elsején a Magyar Gárda Székely Szakasza koszorút szeretett volna letenni a kolozsvári Mátyás-szoborhoz, és megemlékezni a Székely Hadosztály megalakulásáról. Arról a Székely Hadosztályról, amely 1918. december 1-jén alakult a románok ellen, és amelynek tudtommal egész Erdély területén nincs egyetlen emlékműve sem! Szégyen! Mi, sepsiszentgyörgyiek évek óta szorgalmazzuk ezt, de eddig mindig süket fülekre találtunk. Nos, a Magyar Gárda tagjait elhurcolták, és csendzavarásért (!) büntették meg 50 000 lejre. Ezzel szemben a Sepsiszentgyörgy békés lakosságára rárontó, minősíthetetlen módon viselkedő csürhe rendőri felvezetéssel, hangos bozgorozással randalírozhatott — büntetlenül. A főszervező Lăcătuşu a mai napig eszi a székely kenyeret, felmarkolja a mi adónkból származó fizetését, és röhög a markába — megúszta! Ő is! Önöknek nem az lenne a kötelességük, hogy kivizsgálást kezdeményezzenek azok ellen, akik egy békés kisváros lakosságát megtámadták? Az önvédelem Istentől kapott jogunk, sőt, kötelességünk! Önök a demokratikusan megválasztott képviselőink. Ennyit nem várhatunk el Önöktől, hogy tegyék a dolgukat?
Tisztelt magyar képviselőink!
Én mint választópolgár minden egyes szavazáskor ott vagyok az urnáknál, és igyekszem a Nemzetünk számára legmegfelelőbb képviseletet biztosítani. Nekem gyerekeim vannak, és ebből kifolyólag kötelességeim. Önök minden kampánykor megígérik nekünk a Fiastyúkot csibéstül. Aztán sikeresen elérik a céljukat, és ahelyett, hogy annak a közösségnek az érdekeit szolgálnák, amely bizalmat szavazott Önöknek, egymásnak esnek, és arra fordítják az energiájukat, hogy egymást ütik-vágják, mi pedig itt vagyunk kitéve soviniszta támadásoknak, mert Önök épp egymással háborúznak!
Ezúton követelem, hogy mielőbb indítsanak kivizsgálást Lăcătuşu és az összes ideszállított futballhuligán ellen, valamint követelem, hogy fejenként annyi büntetést kapjanak, mint a Magyar Gárda tagjai! Amennyiben a közeljövőben nem indul meg a kivizsgálás és az eljárás, úgy aláírásokat fogok gyűjteni, és a Jobbik Magyarországért Mozgalom európai parlamenti képviselőjéhez, Szegedi Csanádhoz fogok fordulni segítségért, hogy emelje fel a szavát értünk, mert nekünk nincs sem helyi, sem európai parlamenti képviseletünk.
Tisztelt képviselőink!
A Noua Dreaptă állami támogatással, nagyromániás szervezésben taposhatott a mi önérzetünkön! Amennyiben Önök nem teszik a dolgukat, úgy azt mondom: hallgatólagos magyar beleegyezéssel. Mert vétkesek közt cinkos, aki néma.
Sántha Éva, Sepsiszentgyörgy
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése