2011. november 17., csütörtök

Beismerte a két kiskorú lány megrontását a sepsiszentgyörgyi tanár

Beismerte a két kiskorú lány megrontását a sepsiszentgyörgyi tanár
Huszonkilenc napra letartóztatták csütörtökön a 41 éves T. Gergelyt, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor művészeti líceum zongoratanárát, miután a bíróság előtt beismerte, hogy szexuális kapcsolatot létesített két kiskorú diáklánnyal. A férfit szerdán vették őrizetbe, miután egy 14 éves iskolás lány szülei feljelentést tettek ellene a rendőrségen. A tanár ellen bűnvádi eljárás indult kiskorúval létesített szexuális kapcsolat miatt.
A bíróság előtt a tanár beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy szexuális kapcsolatot létesített két kiskorú tanítványával.
Az ügyben vizsgálódó ügyészek szerint egy 14 éves és egy 16 éves diáklány az áldozat.
Amint arról korábban beszámoltunk, a 14 éves lány naplójában írta le, hogy szexuális kapcsolata volt a zongoratanárral, a szülei a bejegyzést olvasva szereztek tudomást a bűncselekményről, és azonnal értesítették a rendőrséget és az iskolát.
A kislány naplójából az is kiderült, hogy a tanár két évvel korábban, 12 évesen csábította el.
A Plugor Sándor Művészeti líceum vezetősége kedden azonnal felfüggesztette állásából T. Gergelyt, a felfüggesztés idejére nem kap fizetést, és nem léphet be az iskola kapuján.
Keresztély Irma főtanfelügyelő lapunknak elmondta, a diákokkal és a szülőkkel pszichológusok beszélgetnek, próbálják oldani a feszültséget és óvni a botrány következményeitől a gyerekeket.
A tantestület szolidarizál a diákokkal és a szülőkkel, az ügyben csak a vizsgálat végén foglalnak állást, hiszen meglepte őket, hogy a kitűnő eredményeket felmutató tanárt kiskorú megrontásával vádolják.
A diákok viszont azt beszélik, a tanár évek óta zaklatja tanítványait, és többet közülük elcsábított. Dumitru Ungureanu rendőrségi szóvivő szerint T. Gergelyre 3 és 10 év közötti börtönbüntetést róhat ki a bíróság.
(Krónika nyomán)

További részletek: http://adf.ly/3nx8s


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése