2011. október 10., hétfő

Magyar jelképért üldözhetnek diákokat Magyarországon?

A Jobbik Ifjúsági Tagozat megdöbbenve értesült a szervezetünk székesfehérvári elnökét, Marosán Anitát ért durva fenyegetésekről - írja a Kuruc.infóhoz eljuttatott közleményében a Jobbik ifjúsági Tagozata, alább a folytatás.

A felháborító történet múlt héten kezdődött, amikor a helyi tagozat megalakulását bejelentő sajtótájékoztatón Anita – aki egyébként többszörös világ- és Európa-bajnok shotokan karatés – jelezte, azzal fenyegetik iskolájában, a Teleki Blanka Gimnáziumban, hogy ha nem szakítja meg kapcsolatait a Jobbikkal, akkor „nem érettségizik le”.
Az iskola igazgatója akkor tagadta, hogy ilyen előfordulhat, azonban az esetet követő napokban folytatódott a támadássorozat. Anitát történelemórán felszólította a tanárnő, ne viseljen önkényuralmi jelképpel ellátott ruhadarabot. A pólón, amelyre célzott, egy Árpád-sávos pajzs volt látható. Ezt követően fehérvári vezetőnk, büszkén kiállva történelmi jelképünk mellett, ma ismét ugyanebben a pólóban ment iskolába. A tanárnő ezért kiküldte a történelemóráról, majd az igazgatóhoz ment, aki igazat adott a tanárnőnek, azonban az iskola vezetésében olyan pedagógus is akadt, aki kiállt Marosán Anita mellett. Az igazgató tovább rontva a helyzetet hangosbemondón keresztül mondta be, hogy fenyegetve érzi magát, és az iskolán belül tilos a politizálás.
Felháborító, hogy 2011-ben, Magyarországon diákokat nyíltan támadnak politikai és világnézeti hovatartozásuk miatt. Óriási történelmi hiányosságról vagy rosszindulatról tanúskodik, hogy egy középiskolai tanár önkényuralmi jelképnek tartja az Árpád-sávos pajzsot. A Jobbik Ifjúsági Tagozat felszólítja a Teleki Blanka Gimnázium vezetését, hogy haladéktalanul indítson belső vizsgálatot annak kiderítésére, hogyan küldhették ki politikai indítékok alapján Marosán Anitát az iskolai tanóráról. Egyben felszólítjuk a gimnáziumot, hogy biztosítsa a diákok számára a véleménynyilvánítás szabadságát.
A Jobbik Ifjúsági Tagozata a jövőben is kiáll minden egyes tagjáért és szimpatizánsáért, nem hagyjuk, hogy bárkit azért érjen hátrányos megkülönböztetés, mert büszke hazájára és nemzeti jelképeire.
(Kuruc.info)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése