2011. október 18., kedd

A hatóság szerint románul is ki kell írni, hogy "Minden magyar számít"Letiltották az RMDSZ népszámlási kampányplakátjait arra hivatkozva, hogy kizárólag magyar nyelvűek és szerepel rajtuk a párt logója.

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal illetékesei letiltották az RMDSZ népszámlási kampányplakátjait arra hivatkozva, hogy kizárólag magyar nyelvűek és szerepel rajtuk a párt logója.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség "Minden magyar számít" feliratú, magyar nyelvű népszámlálási plakátokat helyezett ki Marosvásárhelyen.

Vass Levente urológust akarja az RMDSZ Marosvásárhelyen polgármesternek

Vass Levente urológust javasolja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Marosvásárhelyen polgármesterjelöltnek - jelentették be pénteken a szövetség helyi vezetői az erdélyi városban.

Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének bővített választmánya úgy döntött csütörtökön este, hogy Vass Levente és Csegzi Sándor, a város jelenlegi alpolgármestere közül az előbbit jelölteti a város elöljárói posztjára a jövő évi helyhatósági választásokon. Vass Levente jelenleg a romániai egészségügyi miniszter tanácsadója.

Kelemen Attila, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke pénteken egy marosvásárhelyi sajtótájékoztatón elmondta: a szövetség azt akarta, hogy lendületes és dinamikus jelöltet nevezzenek meg, és ezeknek az elvárásoknak leginkább a fiatal orvos felelt meg.

Vass Levente a Transindex hírportál szerint kifejtette: továbbra is reméli, hogy az RMDSZ és a Tőkés László vezette Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) mellett a harmadik magyar szervezet, a Magyar Polgári Párt (MPP) támogatását is élvezni fogja. Rámutatott: csak akkor indul a választáson, ha mindhárom romániai magyar politikai szervezet közös jelöltjeként vehet részt a megméretésen. Eddig ugyanis csak az EMNT fejezte ki azt a szándékát, hogy támogatja a fiatal orvost.

Az MPP még nem döntött, hiszen - írta a Krónika című napilap - a Szász Jenő vezette politikai alakulat a három évvel ezelőtt az RMDSZ-ből kizárt Benedek Imrével folytat tárgyalásokat. Ő szintén marosvásárhelyi orvos. Kelemen Ferenc, az MPP vásárhelyi elnöke szerint Benedek lehet a legmegfelelőbb jelölt a polgármesteri tisztségre.

A közel fele-fele arányban románok és magyarok lakta erdélyi város polgármesteri tisztségét 2000-ben vesztette el az RMDSZ, amikor Dorin Florea jelenlegi városvezető győzött a választásokon. A magyar szervezet azóta próbálja visszahódítani az elöljárói tisztséget.

(MTI - szentkoronaradio.com)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése