2011. október 29., szombat

Felvidék és Árpádsáv kicenzúrázva, Beneš és Masaryk reklámozva


A felvidéki Új Szó napilap hétvégi különszáma a Vasárnap az utóbbi időkben átlép minden határt a magyarság meggyalázása terén.

Felvidéken régóta ismeretes, hogy az egyetlen "magyar" napilap kihasználva monopol helyzetét mást sem csinál csak bomlaszt, uszít és próbálja szellemileg elsilányítani a magyarságot. Hoztak ők már le a kormány által fizetett egy oldalas hirdetést, ahol a magyarellenes törvényeket próbálták mosdatni, folyamatosan uszítanak a felvidéki nemzeti szervezetek ellen, de az utóbbi időben bekeményítettek. Október elején nem mással borzolták a kedélyeket, mint hogy a Vasárnap Csehszlovákia megalakulásának emlékére ezüst emlékérmét kínált olvasóinak. Nem elég, hogy az érme Felvidék elrablását ünnepli, még nemzetünk hóhérait is rátették. Ott virítanak szépen sorban: Beneš, Masaryk és Štefánik.
Érthetetlen, milyen anyagi megfontolásból gondolták, hogy a felvidéki magyar olvasók majd olyan érmét vásárolnak, amin annak az államférfinak az arcképe van, aki szüleiket és nagyszüleiket marhavagonokban deportálta szülőföldjükről? Egyáltalán a pénz állhat a háttérben vagy csak egyszerűen egy újabbat akartak rúgni az ott élő magyarokba?
Ezek után már nem is volt váratlan a következő kép története (fent). Régóta fut egy rovat a Vasárnapban, ahova az emberek beküldhetik nyaralásukról készült fotóikat, hogy a Föld milyen pontjain olvassák az újságot. Így tett egy maréknyi révkomáromi olvasó is, akik Erdélyben nyaraltak és a Nyerges-tetőn készítettek egy képet erre a célra. Azonban lelkesedésük csalódottsággá változott, amikor az újság nemzeti jelképeinktől megcsonkítva közölte le a fényképüket. Pont a kép értelmét adó részleteket cenzúrázták ki a szerkesztők, így egy lélekemelő helyszínből csak egy csonka csoportkép látszik.
Mitől ér nekik többet Beneš és Masaryk, mint Felvidék, a magyar- és az árpádsávos zászló? Meddig gyalázzák még saját népüket ezek az idegenlelkű bértollnokok? Ideje lenne tiszta vizet önteni a pohárba és a felvidéki nemzetrésznek kivetni magából az árulókat!

(Olvasónk nyomán Szent Korona Rádió)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése