2011. szeptember 27., kedd

A teszt egyértelműen igazolja, hogy Malina Hedvig nem hazudott

Malina Hedvig megtámadása után néhány hónappal, még 2006 novemberében hazugságvizsgálaton esett át az izraeli Tel Avivban, s a poligráfos teszt eredménye egyértelműen igazolja, hogy nem hazudott.

Koby Rabin szakértő többek között négy kérdést tett fel a 2006. augusztusában történt támadásra vonatkozólag.

Az alábbi négy kérdés érintette a Nyitrán történteket: „Kitalálta a 2006. augusztus 25-én történt támadást? Ön, vagy valaki az Ön kérésére írta a blúzára a »Magyarok a Duna mögé« és »Paraziták nélküli Szlovákiát« feliratokat? Ön vagy valamelyik ismerőse postázta az említett dokumentumokat otthonába? A két fiatal, aki megtámadta a parkban, azt mondta Önnek, hogy »Szlovákiában szlovákul«?

Malina Hedvig az első három kérdésre nemmel, az utolsóra igennel felelt. Koby Rabin szakvéleményében leszögezi, a poligráfos vizsgálat szerint Malina Hedvig igazat mondott, a legapróbb hazugságra utaló jel sem merült fel a teszt során.

Dobroslav Trnka korábbi főügyész három évvel ezelőtt többször is felszólította az egykori nyitrai diáklányt – aki jelenleg már kétgyermekes családanya –, hogy vesse alá magát hazugságvizsgálatnak. Malina Hedvig ügyvédje, Roman Kvasnica a felvetésre azt válaszolta, erre védence csakis külföldön lenne hajlandó, Szlovákiában viszont nem, mert a rendőrség eddigi eljárása alapján arra lehet következtetni, hogy itt nem biztosítanának számára elfogulatlan vizsgálatot.

A lap megszólította a főügyészséget a korábbi izraeli poligráfos vizsgálat eredménye kapcsán, azonban Jana Tökölyová szóvivő ugyanazt válaszolta, mint az elmúlt hónapokban mindig: az üggyel kapcsolatban nem nyilatkoznak, mivel még zajlik az eljárás.

Malina Hedviget 2006. augusztus 25-én verték meg Nyitrán, azért mert magyarul beszélt az utcán. Robert Fico volt szlovák miniszterelnök szerint a Malina Hedvig-ügy kísérlet volt kormánya lejáratására és hangulatkeltésre. Robert Kalinák volt belügyminiszter azt állította: az eset nem történt meg, illetve másképpen történt, mint ahogy azt a lány állította. Azóta Malina Hedvig ellen folyik eljárás hamis tanúzás miatt.

(Bumm)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése