2011. szeptember 7., szerda

"Szar Magyarország, gyűlölünk titeket!" Román drukkerek üzenete a Moldova - Magyarország meccsen

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nem tervez válaszlépést a moldovai szurkolók Magyarországot sértő transzparensei miatt, amelyeket a két csapat keddi Európa-bajnoki selejtezőjén feszítettek ki.


"Az erőszak erőszakot szül, a gyűlölet pedig gyűlöletet. Az MLSZ épp ezért nem tervez semmilyen lépést a moldovaiak ellen, ez az európai szövetség dolga" - mondta Borbély Zoltán, az MLSZ sajtó és jogi irodájának vezetője szerdán. "A büntetés nyilvánvalóan nem marad el, hiszen petárdák repültek a pályára és egy szurkoló is befutott a játéktérre" - tette hozzá.
Arra kérdésre, hogy az UEFA ellenőre tudja-e, mit írtak ki a hazai szurkolók, a sportvezető úgy válaszolt, biztosan tudja, mert Samu István, az MLSZ biztonsági bizottságának elnöke jelezte ezt neki. Chisinauban a moldáviai szurkolók "Szar Magyarország" felirattal "köszöntötték" az Eb-selejtezőn szereplő játékosokat. Borbély Zoltán hozzátette, az általa kapott információk szerint a "Szar Magyarország" és "Gyűlölünk titeket" feliratokat nem moldovaiak feszítették ki, hanem Steaua-drukkerek, ezt alátámasztja az is, hogy a feliratok felett nem moldovai, hanem román zászló volt látható.
Borbély kiemelte, ezúttal a kiemelt biztonsági kockázat miatt Samu is tagja volt a magyar delegációnak, és a nagyjából 110 fős magyar tábor mindenben betartotta az ő kéréseit, így egyetlen vendégdrukkert sem kellett előállítaniuk a meccset biztosító 700 fős rendőri erőknek, ellenben hazai oldalról információi szerint hat embert vettek őrizetbe.
A meccsen a hazai szurkolók előbb a "Szar Magyarország" feliratú transzparenst emeltek fel, a második játékrészben pedig egy pályára repülő pirotechnikai eszköz miatt a bíró félbeszakította a meccset. Eközben a hazai drukkerek "Gyűlölünk titeket" feliratot feszítettek ki.

(MTI - HVG)


1 megjegyzés:

  1. Én félek attól hogy ez nem csak és kizárólag drukkolói vélemény...

    VálaszTörlés