2011. szeptember 20., kedd

Egyenlő bánásmódot a magyar fiataloknak!


A szerb sajtó hisztériakeltését Egeresi Sándor, a Vajdasági Képviselőház elnöke is magáévá tette, amikor a ,,a legerélyesebben elítélte a temerini incidenst, amelyben szerb nemzetiségű fiatalokból álló csoportot vertek meg.”

Ez az eset is jól példázza a többségi nemzet és a hatalmon lévő magyar politikum következetlenségét. Az Magyar Remény Mozgalom emlékeztet 2005-re, amikor a VMSZ akkori elnöke kért ,,példás büntetést” az öt temerini fiú számára, akik súlyosan megvertek egy szerb drogdílert, majd pedig ezért összesen 65 év börtönbüntetést kaptak.

Azonban az utóbbi egy évtized alatt sok száz olyan magyarellenes támadás történt, amelyet a tartományi ombudsman is feljegyzett, de az eljárások során nemzetiségi indíttatású támadásból szinte minden esetben ,,átlagos verekedésként” csak szabálysértési eljárás indult az elkövetők ellen, vagy még az sem, pedig az esetek között akadtak gyilkossági kísérletek is - közli az MRM.

A szervezet a korábbi évek tapasztalatainak függvényében, joggal várja el a szerbiai igazságszolgáltatástól, hogy végre változtasson a hozzáállásán, és az embereket a törvény előtt egyenlőként kezelve kutassa fel a tényeket minden kérdéses esetben, és annak súlya szerint szolgáltasson igazságot, ne pedig a média és a politikum nyomásának tegyen eleget! A Magyar Remény Mozgalom figyelemmel kíséri az eseményeket, és mint magyar érdekvédelmi szervezet, kötelességének érzi a magyar közösség tagjai elleni jogsértések megakadályozását. A mozgalom felszólítja a rendvédelmi erőket, hogy szavatolják a temeriniek biztonságát, amely a magyarellenes médiahisztériának ,,köszönhetően“ várhatóan romlani fog.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése