2011. szeptember 2., péntek

Akcióban az ügyeletes feljelentők (Rendőrségre került a könyvtárigazgató-ügy Sepsiszentgyörgyön)

Bűnvádi feljelentést kezdeményezett Dan Suciu Tamás Sándor megyeitanács-elnök és Szonda Szabolcs volt könyvtárigazgató ellen. A Konzervatív Párt politikusa törvénytelenség elkövetésével, hivatali visszaéléssel, hivatali mulasztással, a közpénzek gondatlan kezelésével vádolja Tamást, véleménye szerint öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélhető. Szerinte Szonda Szabolcs jogtalanul töltötte be a vezető tisztséget, és kárt okozott a költségvetésnek, mert a bíróság érvénytelenítette igazgatói kinevezését, így semmisek azok az iratok, amelyeket aláírt. Esetében Suciu hároméves börtönbüntetést tartana indokoltnak.


Kiderült, a kérdésben nem tétlenkedett Dan Tănasă sem, ő a prefektúrát szólította fel, indít­sanak eljárást a tanácselnök és a könyvtárigazgató ellen. A kormányhivatal a rendőrséghez továbbította az ügyet.
Tamás Sándor a Háromszék kérdésére elmondta: alaptalannak tartja a vádakat, versenyvizsgával nevezték ki a könyvtárigazgatót, majd a végleges bírósági ítélet után felfüggesztették tisztségéből, és új vizsgát írtak ki. Szonda Szabolcs elvégezte a rá bízott munkát, nem lehet azt állítani, hogy érdemtelenül vette fel fizetését. "A szomorú az, hogy ezek a sumákolók, Dan Suciu és Dan Tănasă akcióikkal rengeteg alkotó energiát visznek el, az akadékoskodásaik miatt elveszett időt, energiát gyakorlati és szellemi építkezésre lehetne fordítani" – fejtette ki a tanácselnök, aki azt is elmondta, meggyőződése, nem csak ketten tervelik ki a különböző feljelentéseiket, beadványaikat, többen állnak mögöttük, olyanok, akik nyíltan nem merik vállalni mindezt. "Még szomorúbb, és ez valódi probléma, hogy Dan Suciu Nagy Istvánnak, az MPP baróti polgármesterének tanácsadója, ő fizeti a baróti magyarok adólejeiből" – emelte ki Tamás, de hozzáfűzte: "a kutya ugat, a karaván halad". Felidézte, nem először kénytelen ügyészséget, rendőrséget járni, két évvel ezelőtt Dan Tănasă kért nyomozást ellene, a Szervezett Bűnö­zés- és Terrorizmus Elleni Igaz­ga­tósághoz tett le feljelentést, fasisztának minősítette a Há­romszék mindenekfelett kam­pányszlogent. Többrendbeli nyi­latkozattételre kényszerült, de ejtették az ügyet, meggyőződése, most is ez történik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése