2011. július 23., szombat

Tusványos: elkobozták Csibi Barna árukészletét

Jókora hatósági erődemonstráció keretében kobozták el a Tusványoson ezúttal póló-, zászló- és kiadványárusként jelen lévő, radikális megnyilvánulásairól ismertté vált Csibi Barnától, a Székely Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület alelnökétől árukészletét a hatóságok a szabadegyetem pénteki napján. Csibi a Krónikának elmondta, Székelyföld nem Románia!, a Trianon előtti Román Királyságot ábrázoló, Románia, én így szeretlek! feliratú pólókat foglaltak le azon az alapon, hogy azok nacionalista uszításra alkalmas eszközök.

Jókora hatósági erődemonstráció keretében kobozta el a Tusványoson ezúttal póló-, zászló- és kiadványárusként jelen lévő, radikális megnyilvánulásairól ismertté vált Csibi Barnától, a Székely Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület alelnökétől árukészletét az ügyészség, a rendőrség, a bevándorlási hivatal és a pénzügyőrség képviselői a diáktábor és szabadegyetem pénteki napján.

A hatóságok képviselői egy fekete autóval hajtottak be a tábor területére, majd a küzdőtér szélén, a sportcsarnok szomszédságában lévő stand előtt megállva igazolták magukat, és hivatalosan lefoglalták a zömmel irredenta pólókból, illetve kitűzőkből álló árukészletet. Csibi a Krónikának elmondta, Székelyföld nem Románia!, a Trianon előtti Román Királyságot ábrázoló, Románia, én így szeretlek! feliratú pólókat koboztak el azon az alapon, hogy azok nacionalista uszításra alkalmas eszközök. „Ugyanilyen alapon kobozták el az Egri csillagok című regény, valamint egy népmeséket tartalmazó könyv rovásírásos példányát, valamint néhány rovásírás-tankönyvet. Ott hagytak viszont több, nagy-Magyarországot ábrázoló, illetve rovásírásos felirattal ellátott pólót” – mondta a kárvallott. Emellett a Székely miatyánk egy példányát is elvitték. A hatóság képviselői fekete műanyag szemetes zsákokba pakolták az elkobzott árut, majd az autó csomagtartójába téve elhajtottak a helyszínről. Csibi – aki márciusi nevezetes akciójáig, amikor Csíkszereda sétálóutcáján rituálisan felakasztott egy, az 1848-as magyarellenes atrocitásokban fő szerepet játszó mócvezért, Avram Iancut ábrázoló bábut, a Hargita megyei adóhivatalnál dolgozott – megjegyezte: a hatóságok más árust nem vizsgáltak, célzottan hozzá érkeztek, bár – mint rámutatott – a rendezvényen élelmiszert és italt árusító lacikonyháknak még pénztárgépük sincs.

Azt is elmondta, hogy az ügyészség jelezte: a cég székhelyén is házkutatást tartanak majd. Csibi közölte, az akció miatti kára eléri a háromezer lejt. A most elkobzott tárgyak többsége egyébként Erdély-szerte rendszeresen megvásárolható a különböző nyilvános rendezvényeken, illetve az utak mentén kialakított állandó árusító helyeken.

(Kronika.ro)2 megjegyzés:

  1. Elképesztőek a román hatóságok! Ekkora hacacáréval kivonulni egyetlen stand ellen kissé túlzás! Egyébként meg Székelyföld nem Románia feliratú pólókat másutt is lehet vásárolni, ott vajon miért nem koboznak?!
    A rovásírásos könyvek elkobzása pedig egyszerűen morbid és vérlázító! Lássuk mi lesz a következő lépés....

    VálaszTörlés
  2. Ezek a románok egyre butábbak.

    VálaszTörlés