2011. június 3., péntek

Basescu nem létező közigazgatási egységnek tartja Székelyföldet

Basescu és a miniszterelnök is egyaránt nem létező területi-közigazgatási egységnek minősítette Székelyföldet annak kapcsán, hogy Brüsszelben megnyílt a székelyföldi képviseleti iroda.

Traian Basescu államfő egy újságírói kérdésre válaszolva – amely azt firtatta, hogy mi a véleménye a Székelyföldet népszerűsítő brüsszeli iroda megnyitásáról – azt felelte: rossz a véleménye. Megállapította ugyan, hogy ennek az ügynek „nincs politikai vonzata", de hozzáfűzte rögtön, hogy szerinte ez a lépés a románok és a román alkotmány semmibe vételének minősül. Kijelentette, hogy ilyen közigazgatási terület nem létezik.

Lényegében ugyanígy foglalt állást Emil Boc miniszterelnök is, aki annak a megállapítására szorítkozott, hogy a kormány nem ismer el az alkotmányban nem szereplő területi entitásokat.

1 megjegyzés:

  1. Ha valaki azokkal a nevekkel találkozik, hogy: Traian Basescu, Emil Boc, Gheorghe Funar vagy Dan Tanasa akkor ne egy emberi lényre gondoljanak, hanem egy büdös korhadt rothadt növényre vagy moslékra vagy trágyára vagy guanóra vagy rágcsálóra vagy termeszre vagy kukacra de a hernyó is egy jó gondolat,ahogy a lótetű stb.

    VálaszTörlés