2011. május 16., hétfő

Milyen zászló loboghat?

Ugyancsak szúrja Dan Tănasă szemét minden, ami magyar vonatkozású a két székelyföldi megyében, feljelentési kedve cseppet sem lankad, s bár Spanyolországban él, itthoni „hívei" hűségesen tájékoztatják a legfrissebb fejleményekről.

Nemrég egy autómosóként is szolgáló családi házra kitett magyar nemzeti lobogóra figyelt fel egy éber román nemzetféltő, s rögtön felkérte Ko­vász­na megye prefektúráját, a törvény nevében távolíttassa el azt. A tulajdonos csütörtökön reg­gel vette át a prefektúra felszólítását, 24 óra állt rendelkezésére, hogy levegye az EU-zászló mellé kitűzött piros-fehér-zöld lobogót, ellenkező eset­ben 2500 lejre bírságolják.

A György Ervin (!) prefektus kézjegyével ellátott dokumentum a 2001/1157-es kormányrendeletre hivatkozik, amely szerint más államok zászlaja csak hivatalos ünnepek, állami látogatások, nemzetközi találkozók alkalmával függeszthető ki, és csak azok ideje alatt maradhat az épületek homlokzatán. Az érintett, Csutak László felháborodva és szomorúan vette le a magyar zászlót, ha fél évig jó helyen volt, nem érti, most kit és miért zavart. „Mit tehetnék egyebet, nincs nekem erre 2500 lejem. Majd kiteszem a székely zászlót, hátha azt szabad" – mondotta.

(Erdély Ma)1 megjegyzés:

  1. én mindig mondtam hogy nincs jó román, legalábbis igazi nincs.
    dan tanasa pedig egy felesleges lény. egy undorító büdös rohadt svábbogár. miért élhet egy olyan mocsok mint ez szabadon?

    VálaszTörlés