2011. május 18., szerda

Népszámlálás Felvidéken: megfélemlített magyarok, hallgató Fidesz

szegedicsanad.jpgÉrthetetlen, hogy miközben a magyarságot rettegésben tartó cigánybűnözők védelmében folyamatos a kormányzati propaganda, a valóságban üldözött, elcsatolt részeken élő magyarságról egy árva szót sem szól részükről senki Brüsszelben.

Martonyi János külügyminiszter kemény válasz helyett a magyar-szlovák kapcsolatok "javulásáról" hebegett-habogott, amiből maximum annyi igaz, hogy az ő személyes kapcsolatai kiválóak a felvidéki magyarság elnyomóival.

Ez a szégyenteljes, a nemzetközi diplomáciában is ritka mértékű megalázkodás mutatja, hogy az Orbán-kormány alkalmatlan a nemzeti érdekek érvényesítésére. De mit is várhatunk azoktól, akik alkotmányos földvédelmet ígérnek, majd biztosítják a magyar termőföld korlátlan gyarmatosíthatóságát a külföldieknek? A Fidesz ott folytatta, ahol az MSZP abbahagyta.

Eközben a Felvidéken megkezdődött a június 6-áig tartó népszámlálás, s könnyen elképzelhető, hogy a megfélemlített, nyelvtörvénnyel, állampolgárság-vesztéssel fenyegetett magyarok közül nem mindenki fogja magát magyarnak vallani a magyargyűlölő szlovák pártok legnagyobb örömére. Ha a 600 ezres felvidéki magyarságból kevesebben vallják magukat magyarnak, akkor nyilván az eddiginél is kevesebb magyar intézményre, iskolára, feliratra lesz szükség.

Mindezek miatt, bár a Jobbik az eddig tapasztaltak fényében kevés reményt táplál, újra felszólítjuk Orbán Viktort és kormányát, hogy az Európai Unió soros elnökeként, Magyarország minden fórumon vesse fel az antimagyar, rasszista jellegű szlovák nyelvtörvény tarthatatlanságát. A Jobbik EP-képviselőjeként értetlenségemet fejezem ki, hogy a Fidesz-kabinet még egyetlen magyarellenes, az európai uniós elvekkel, jogszabályokkal (is) ellentétes törvénnyel szemben sem mert fellépni. Érthetetlen, hogy miközben a magyarságot rettegésben tartó cigánybűnözők védelmében folyamatos a kormányzati propaganda, a valóságban üldözött, elcsatolt részeken élő magyarságról egy árva szót sem szól részükről senki Brüsszelben.

Végül tisztelettel felkérem felvidéki magyar testvéreimet, hogy ne féljenek, bátran vallják magukat magyarnak, hiszen a félelem ellenszere a hit, s aki hisz, az minden akadályt legyőz.

Szegedi Csanád EP-képviselő, a Jobbik alelnöke1 megjegyzés:

  1. Nem akarok ünneprontó lenni, vagy bármi, én már rég filozófálgattam, hogy van egy történelmi palóc öntudat, miért nem próbálkoznak a felvidékiek azzal? A palóc, mint önálló nemzetiség, önrendelkezési jog, saját állam, stb. Mint a székely.

    VálaszTörlés