2011. május 16., hétfő

Diszkriminálják a magyar tanulókat Marosvásárhelyen

Hátrányos megkülönböztetés éri a maros- vásárhelyi magyar nemzetiségű tanulókat – állapította meg az Országos Diszkrimináció- ellenes Tanács. A tanács megrovásban részesítette a vizsgált tanintézményeket, és három hónapos határidőt szabott az ügy rendezésére. A Diszkriminációellenes Tanács elnöke, Asztalos Csaba azt nyilatkozta a Krónika című napilapnak, hogy jogorvoslási javaslatot nyújt be a kormányhoz és az oktatásügyi minisztériumhoz.

Mint ismeretes, év elején a Civil Elkötelezettség Mozgalom szülői beadványok nyomán az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz fordult. A testület látogatása során volt olyan iskolaigazgató, aki megígérte, hogy kihelyezik a kétnyelvű táblákat, de akadt olyan is, aki teljesen elzárkózott ettől. Dorin Florea polgármester megígérte, hogy kihelyezik a kétnyelvű táblákat, de ezt még nem tette meg.

Marosvásárhelyi Rádió

1 megjegyzés:

  1. Az itt élő románokkal is muszáj ezt megtenni. Hivatalosan be kell tiltani a román nyelv használatát a magyarország földjén belül élő románoknak. Aki mégis megszegi 150 000$ bírságot fizessen. románul beszélni tilos!

    VálaszTörlés