2011. április 20., szerda

Rálőtt a magyar edzőre a román szállodatulajdonos, mert az anyanyelvén beszélt

Az egri születésű Nagy Enikő kerékpározó (képünkön) budapesti edzőjére, M. Gáborra azért lőtt rá egy batizi szállodatulajdonos, mert az magyarul beszélt. Hétfő kora reggel történt az eset - írja az Erdély Online.

Több hónap után látogatott haza Egribe Nagy Enikő, a Kolozsvári Vointa SK Budapesten élő kerékpározója, de minden bizonnyal a mostani volt a legkellemetlenebb. "Románia" egyik legjobb kerékpározó versenyzője ezúttal edzőjével, az 59 éves M. Gáborral utazott haza, és hétfő reggel 5 órakor érkeztek meg Batizra, ahol egy helyi szállóba foglaltak szobát. „Kint maradtunk még az autóban, hogy beszélgessünk még egy kicsit, akkor szólt ránk a parkoló őr, hogy menjünk fel a szobába, mert ő lefeküdne – mondta remegő hangon Nagy Enikő, aki telefonon kereste meg a portált. – Akkor bementünk a szállodába, hogy és ott beszélgettünk az előcsarnokban. Akkor a tulajdonos szólt ránk, hogy menjünk a szobába, és ne beszélgessünk magyarul, mert Romániában vagyunk. Ekkor kértük a panaszkönyvet, de a tulajdonos nem volt hajlandó erre. Akartuk hívni a rendőrséget, de nem tudtuk a számát. Akkor a férfi lekapcsolta a villanyt, fegyvert rántott, és rászegezte az edzőmre. Románul azt mondta Gábornak, hogy fusson ki, de az edzőm nem tud románul, nem értette, mit mond. Látta, hogy nem ijedünk meg a fenyegetésétől, ekkor elsütötte a fegyvert. Szerencsére a golyó nem találta el, a feje mellett ment el” – folytatta a sportoló, akinek eredményei alapján minden esélye megvan arra, hogy jövőre a londoni olimpián szerepeljen.
„Egész este nem aludtunk. Még most is sokkos állapotban vagyok – tette hozzá Nagy Enikő. – A világ sok országában jártam már, de ilyesmivel még sehol nem találkoztam. Ráadásul itthon történik az egész” – folytatta.
A Szatmár megyei rendőrség hivatalos közleményében az olvasható, hogy egy nézeteltérés miatt a két férfi között vita alakult ki, majd az 52 éves férfi fegyvert rántott, és függőlegesen adott le egy lövést. „A rendőrök helyszíneltek, és kivizsgálják pontosan, mi vezethetett a cselekmény kialakulásához” – áll a sajtóközleményben. Állítólag Grigor C. egy gumilövedékes pisztollyal lőtt. Erre fegyvertartási engedélye volt a férfinek, de a kivizsgálás idejére lefoglalták a pisztolyt.

(Erdon nyomán Kuruc.info)


2 megjegyzés:

  1. Kivizsgálták az ügyet már. A rendőrség közleménye szerint M.G. megtámadta a panziótulajdonost, mert románul beszélt és zsebéből kivette annak pisztolyát, majd a saját füle mellé egy darab lövést adott le. :) Vajon ez lesz majd a hivatalos tényállás? Már ezen sem csodálkoznék.

    VálaszTörlés
  2. Ugyanezt el lehet játszani itt is. Ha egy román megszólít egy magyart románul és az betöri az orrát és az arccsontját majd kérdezheti: Ezt miért kaptam?
    Válasz: mert románul beszéltél, pedig tudtad hogy tilos. Aztán mindent a románra kennek, hogy meg akarta késelni a magyart mert nem engedte kirabolni magát.

    VálaszTörlés