2011. január 8., szombat

Szávay István felháborítónak tartja a szerb elnök magyarellenes döntését

Szávay István jobbikos képviselő felháborítónak és elszomorítónak, László Bálint, az MRM elnöke felfoghatatlannak nevezte a szerb elnök döntését.

Szávay István, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének elnöke elmondta: elszomorítónak és felháborítónak tartja az igazságtalanul hosszú évekre bebörtönzött fiatalok kegyelmi kérvényének elutasítását. Ez sajnos egyértelműen visszaigazolja a Szerbia uniós csatlakozásának feltétel nélküli támogatásával kapcsolatos aggályainkat is – mutatott rá az országgyűlési képviselő.
A politikus emlékeztetett: a Jobbik több alkalommal is szorgalmazta, hogy Magyarország Szerbia EU-hoz való csatlakozásának jóváhagyása fejében kösse ki a teljes körű autonómia biztosítását a délvidéki magyarságnak, a fejlesztési pénzek és egyéb központi források diszkriminációtól mentes elosztását, valamint a temerini fiúk azonnali szabadon bocsátását.
László Bálint, a délvidéki Magyar Remény Mozgalom elnöke lapunknak nyilatkozva felfoghatatlannak nevezte az államfő hozzáállását. Ha a többi három esetben mégis megtörténik az enyhítés, illetve pozitív elbírálás, akkor is kijelenthetjük, hogy Szerbia ismét a szemfényvesztő politizálás útján mozog – szögezte le a döntés kapcsán.
A politikus szerint ebben az esetben teljes képtelenség a bűnösségek súlyát mérlegelni, hiszen mindannyian már fél tucat éve bent szenvednek a börtönben. Magával az eljárással és a ,,példát statuáló” kegyetlen ítélettel volt kezdettől fogva a probléma – mutat rá László Bálint.
A pártelnök úgy véli: a szerb vezető körök azt akarják, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon. Magyarán, morzsákat szórnak a magyarok irányába, míg a szerbiai közhangulatot sem akarják maguk ellen hergelni. Ezzel pedig messze járnak az igazságosságtól, és újra bebizonyítják, hogy Szerbia nem érett meg az Európai Unióhoz való csatlakozásra – összegezte álláspontját az MRM vezetője.

(Barikád nyomán Kuruc.info)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése