2011. január 5., szerda

Bugár Béla : szlovák iskolába a magyar gyereket is

– „Úgy vélem, hogy helyénvaló ez az aggodalom. A természetes asszimiláció felgyorsult“ – nyilatkozta a politikus, aki a magyar állampolgárság helyett a szlovákot részesíti előnyben.

A Híd-Most bomlasztó párt alapítója és jelenlegi elnöke tíz hosszú éven keresztül volt az MKP első embere, de mikor ez a helyzet megváltozott (hatalom és befolyás nélkül maradt, hirtelen megvilágosodva, Világi Oszkár dunaszerdahelyi milliomos pénzétől is), akkor belevágott az előidézett asszimilációba. És, hogy mire is gondolok ha azt írom előidézett asszimiláció? A nemzetét eláruló politikus jól tudta, hogy népszerűsége az MKP-ban történő leváltása után is a legnagyobb maradt a felvidéki magyar politikusok közül, így kihasználva a szokásos kampányszavakat mint a „békét” a „szeressük egymást gyerekek” és az „éljünk magyarként a Felvidéken” teljesen rommá zúzták a Magyar Koalíció Pártját.
De még mielőtt bárki is megvádolna, hogy netán uszító jelszavakat képzeltem volna el a felvidéki narancspárt kampányában leszögezném, hogy én is a szlovák – magyar békés együttélés mellett vagyok. A kérdés csak az, hogy nekünk kell-e feladnunk önmagunkat az együttműködés címszó alatt – gondolok itt a nyelvtörvényre, a magyarokat szlovák hazafiasságra kényszerítő törvényekre, vagy az 1920 óta folyamatos magyarellenes szlovák sovinizmusra – mert én csak azt nem értem, hogy több évtizednyi megaláztatás után miért mi nyújtunk békejobbot egy olyan országban, ahol elvileg magyarnak és szlováknak egyenlő jogaik vannak – ismétlem elvileg.
Az már csak hab a tortán vagy inkább a bryndzán, hogy Bugár és társai a népszámlálás előtti kampányban előveszik a piros, fehér. zöld lobogót valahonnan a szekrény aljáról, leporolják, majd kifeszített a tót zászló mellé. Mert ugyebár ők magyar párt is, akik a magyarok jogait képviselve egyeztek bele a gyalázatos nyelvtörvény jóváhagyásába. Végezetül, ha a két lobogó egymás melle kerül majd, talán nem csak a nemzeti érzésű emberek fogják látni azt, hogy a kettős kereszt és a hármashalom magyar jelkép. Mint ahogy magyar a föld is, amelyen egy magyar hazaáruló aggódik azért, hogy beolvad a népe.
Végezetül jöjjön Bugár Béla nyilatkozata, amely után mindenki eldöntheti milyen nemzethez tartozónak érzi magát a nemzete iránt is rovarként viselkedő Bugár: Pozsony környékén, a Dunaszerdahelyi járásban vannak olyan falvak, amelyekben 10 évvel ezelőtt még nem éltek szlovák nemzetiségűek. Manapság azonban sokan leköltöztek, házakat építettek, barátságokat kötöttek, s azt akarják, hogy gyerekeik helyben járjanak iskolába. Ha valahol iskolát alapítanak az érdek úgy kívánja, hogy legyen szlovák is, esetleg csak szlovák nyelvű. Sok magyar szülő is szlovák iskolába járatja gyerekét, ami természetesen nem jelent problémát. A tiszta magyar falvakból vegyesen lakottak lesznek, s ezek a gyerekek már az utcán, egymás között inkább szlovákul beszélnek. S az ő gyerekeik már szlovák nemzetiségűek lesznek. Tehát számolni kell a magyarság fogyásával"- majd hozzátette – „A Híd kampányolni fog annak érdekében, hogy az emberek vállalják nemzetiségüket”. Bugár szerint nem baj tehát, ha valaki elszlovákosodik, de mégis meg kell őrizni az identitását...
(Szent Korona Rádió)

1 megjegyzés:

  1. Huhh de felhúztam most magam.........
    Eddig se voltam jó véleménnyel Bugárról ,na de most padló....

    VálaszTörlés