2011. január 17., hétfő

Abszurdisztán 2011: Szabálysértés magyar jelképeket viselni?

A Jobbik és az Új Magyar Gárda mozgalom közösen emlékezett a második világháború Don-kanyarban elesett magyar honvédjeire. A rendezvény végén a résztvevők távoztak, pontosabban csak szerettek volna.

A Jobbik Jogsegélyszolgálat hétfői közleménye szerint a „ forradalmi kormány rendőrsége újfent nehezményezte, hogy a megemlékezés békésen lezajlott ezért durván közbeavatkoztak.„

Körülbelül száz rendőr lepte el a közeli parkolót, ahol körbezárták az embereket és igazoltatásba kezdtek. Murányi Levente és Szilágyi György országgyűlési képviselők, valamint a Jobbik Jogsegélyszolgálat tagjai azonnal kérdőre vonták az intézkedő rendőröket, akik nem tudtak egyértelmű választ adni arra, hogy milyen szabálysértés gyanúja miatt igazoltatják egy törvényesen bejelentett és a rendőrség által tudomásul vett rendezvény résztvevőit.

Szilágyi györgy szemben a rendőrökkel

Több rendőr arra hivatkozott, hogy az embereket ruházatuk miatt igazoltatják, ám, hogy pontosan milyen ruha viselése számít szabálysértésnek, azt nem tudták megmondani.

Ezen mi is meglepődtünk volna, ha meg tudják jelölni az erre vonatkozó jogszabályt, ugyanis ilyen nem létezik – szögezi le a Jogsegélyszolgálat.

Ezt később a hatóságok kénytelenek voltak elismerni. A közleményből kiderül: az egyik igazoltatottal a rendőr közölte, hogy a kabátján magyar jelképek vannak és ez bizony „felveti a szabálysértés gyanúját.”

A jelenlévő képviselők és több résztvevő is azonnal panasszal élt a jogtalan intézkedéssel szemben.

(barikad.hu)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése