2010. november 1., hétfő

Két éve történt a brutális rendőrterror Dunaszerdahelyen


Napra pontosan két éve történt a dunaszerdahelyi rendőrterror, amikor a dunaszerdahelyi DAC és a fővárosi Slovan csapatának bajnoki mérkőzés 17. percében a szlovák rendőrség máig megmagyarázhatatlan módon rátámadt a hazai szurkolókra.A rendőrök kíméletlenül ütöttek-vágtak mindenkit a szektorban. A legsúlyosabb áldozat az akkor 18 éves Lengyel Krisztián volt. A DAC-SLOVAN labdarúgó-mérkőzés első félidejének 17. percében a csuklyás kommandós egységek rohamot indítottak a mellettük szurkoló csallóközi és magyarországi drukkerekre. Az indíték mindmáig ismeretlen. A szlovák hatóságok, a rendőrparancsnok és a belügyminiszter is a rendőrséget védte és a legfőbb ügyész nyilatkozatára hagyatkoznak, aki jogszerűnek ítélte meg a rendőri beavatkozást. Az álláspont ma sem változott. Hiába van új kormánya Szlovákiának, a téma tabu! Sőt, Bugár Béla, aki most a parlament alelnöke, Bősön a Fico-kormányi belügyminiszterével együtt Robert Kaliňákkal parolázik és kitünteti azokat a magas beosztású rendőri vezetőket, akik felelősek lehetnek a magyarverésért, pl. Stanislav Jankovičot.
Két éve megalázták a dunaszerdahelyi és a DAC-szurkolókat saját stadionjukban és bocsánatot nem kért még tőlük senki sem. Az igazságra szomjazó szurkolók nem értik, miért kell a hatalomnak beavatkoznia a sportba és megfélemlíteni őket a rendőrség segítségével. Minden bizonnyal a magyarsággal lehet gondjuk egyeseknek és 2008. november 1-jén is az volt a gond. Sok a magyar a stadionban, hát csapjunk szét köztük, majd nem fognak ennyien járni a meccsre! - gondolhatták a rendőri és állami vezetők. A brutális lépésük azonban még jobban kialakította a DAC-szurkolókban az összetartozás érzését és vállalva a testi-lelki megaláztatásokat mindenhová elmennek az idegenbeli mérkőzésekre, hogy megmutassák magukat és szurkoljanak a felvidéki magyarság focicsapatának, a DAC-nak.
Két éve nem mutatott fel semmilyen felvételt, bizonyítékot a rendőrség, hogy jogos volt-e az intézkedésük!Két éve viseli magán a brutális rendőrattak nyomait a vörösmajori Lengyel Krisztián, aki akaraterejének köszönhetően tért vissza a halál torkából.2008. november 1-je örökké beivódott a felvidéki magyarok és a magyarországi szurkolók tudatába. Ez az a nap, amikor a szlovák kormány a rendőrségen keresztül próbálta megfélemlíteni a magyarságot! Azóta többször is felhangzik a szurkolók torkából: Ne bántsd a magyart!

(Karaffa Attila, Felvidék Ma, 2010. november 01.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése