2010. november 22., hétfő

December 1-jén ezúttal Marosvásárhelyen provokál a Noua Dreapta

December 1-jén ezúttal Marosvásárhelyen fogja provokálni a székelyeket a Noua Dreapta magyarellenes szervezet. Az Erdély elrablásának ünneplése valójában csak ürügy, Székelyföld és a székelyek provokálása és gyalázása a valódi céljuk. A Noua Dreapta honlapján található a felhívás.
Ez lesz a második eset, hogy Székelyföldön ünnepel a vasgárda utódszervezete, a nyíltan soviniszta és magyarellenes Noua Dreapta tavaly December 1-jén Kovászna megyében, Sepsiszentgyörgyön "ünnepelt", amennyiben ünnepnek lehet nevezni azt, hogy 100 focihuligán magából kikelve azt üvölti, hogy "Székelyföld román föld" valamint "takarodjanak a magyarok az országból".
A honlapjukon aljas és hazug módon azt állítják, hogy Székelyföldön a románok el vannak nyomva, pontosabban "idegenként élnek a saját országukban", így próbálnak minél több soviniszta barmot összecsődíteni. A tavalyi tüntetésükön jómagam is ott voltam, én személy szerint nem nevezném hazafinak az olyan embert aki a saját himnuszát sem tudja, ugyanis himnuszéneklés közben többen is elhallgattak a második sornál, valamint hibásan is énekelték a saját himnuszukat, a "hazafiak". Szomorú, hogy Romániában a hazaszeretet a magyar-gyűlölettel egyenlő az esetek többségében. Az a tény, hogy a Noua Dreaptások pont December 1-jén jönnek Székelyföld és a székelyek ellen tüntetni, csak a gyávaságukat és aljasságukat nyomatékosítja, tipikus román hozzáállás, ha véletlen atrocitás éri őket, akkor kész is a botrány, mert nem hagyják ünnepelni a "szélsőséges magyarok" a "békés románokat".Viszont ha a magyarok, székelyek meghátrálnak és nem mutatnak semmiféle ellenállást, akkor az ND és a magyargyűlölő románok győzelemként könyvelik el a dolgot és hamar levonják a következtetést: " Nem kell félni ezektől, Székelyföldön is azt csinálunk amit akarunk".Véleményem szerint a Noua Dreapta újabb Székelyföldi akciója csak a székely-román ellentétet fogja fokozni, de talán ez is a céljuk.
Egy Noua Dreaptas fórumon nemrég arról tárgyaltak a szervezet tagjai, hogy ha Székelyföld autonóm lesz, azonnal jönnek ide és balhézni fognak, talán most mérnék fel a terepet? Nem kizárt.

(Szent Korona Rádió)

2 megjegyzés:

  1. Nem tudsz mit tenni. Tavaly a HVIM ellentüntetést szervezett Szentgyörgyön. Az alapból teljesen törvénytelen. A hivatalos állami ünnepen mindenki ott ünnepel, ahol éppen akar. Ha balhé lesz, azért a felelősök kizárólag az ellentüntetők közül lesznek.

    VálaszTörlés
  2. Csibi Barna tudom, én is ott voltam tavaly, direkt ezért jönnek december 1-jén balhézni, mert ők is tudják ezt, hogy nincs amit csináljunk, s ha mégis csinál valaki valamit annak csak a magyarok innák meg a levét.

    VálaszTörlés