2010. október 21., csütörtök

Szlovák Európai Parlamenti képviselők szerint vicces a Magyarországon történt iszapkatasztrófa

Ezen a héten Strasbourgban összevont vita zajlott a magyarországi vörösiszap-katasztrófa áldozatairól és az etnikai és faji alapú adatgyűjtés helyzetéről Európában, amely témakörben először a Jobbik EP-delegációjából Kovács Béla emelkedett szólásra.

Az európai parlamenti mandátumát ez év júniusában átvett jobbikos politikus beszédében sérelmezte azt, hogy a Magyarországgal kapcsolatos problémákat szinte kivétel nélkül mindig éjszaka vitatja meg a parlament. Kovács Béla tényszerűen emlékeztette az ülést levezető elnök asszonyt, hogy a felvidéki magyarságot sújtó, minden európai normával ellentétes tót nyelvtörvényt is méltatlanul késő éjszaka tárgyalta az Európai Parlament. (A nyelvtörvényt az EP egy előző strasbourgi ülésen - lényegtelen kérdésként kezelve - 23 és 24 óra között tárgyalta. Ez volt az az emlékezetes ülés, ahol a megBokrosodott Bilderberg Lajos Slotának és Ficónak gátlástalanul csontig benyalva tótul makogta el magyarellenes beszédét.)

Amikor Kovács Béla a felszólalásában ezen tény említéséhez érkezett, és az a fordítógépen a láthatóan lassú felfogású Flasikova Benova Monika tudatáig elért, akkor kivörösödött fejjel, provokatív, erőltetett röhögésbe kezdett, hogy ezzel is megzavarja a felszólaló magyar képviselőt, és direkt módon megsértse a vörösiszap-katasztrófa magyarországi áldozatait is. A vélhetően kecskepásztor felmenőkkel rendelkező képviselőnő magyargyalázására Morvai Krisztina azonnal reagált, és Kovács Béla felszólalása után rögtön mikrofont ragadott, hogy panaszt tegyen a szélsőséges megnyilvánulás ellen.

Az összevont vitát Szegedi Csanád felszólalása koronázta meg, aki az etnikai és faji alapú adatgyűjtések ügyében szólalt fel. A Jobbik alelnöke az e témában felszólaló képviselők közül egyedül kiállt amellett, hogy a bűnügyi nyilvántartásokban igenis fel lehessen tüntetni a cigánybűnözők (végre újból elhangzott ez a szó az EP-ben) cigány származását. (A fiatal magyar képviselő már korábban kiállt a franciaországi cigány kitelepítések ügye mellett. Szegedi Csanád beszédéből természetesen nem hagyta ki a primitív tót megnyilvánulásra való reagálást sem. Az addigra már megszégyenült és tüntetően kivonuló, bunkóskodó tótocskát harsányan vihogó szlovák hölgynek nevezte, ami az ülésteremben lévőkből általános derültséget váltott ki.

Nem volt elég a föld, a himnusz és a zászló amit elloptak a magyaroktól? Még mit akarnak? A tolvaj valóban gyűlöli azt akit meglopott. (A szerk.)1 megjegyzés:

  1. Akkor is viccesnek tartják majd, amikor őket fürdetik benne?! Az nekünk lesz vicces. Dőlni fogunk a röhögéstől, mikor mennek a szlovákok a vörösiszappal feltöltött strandjukra és leégnek. Mi pedig nézzük az előadást és addig röhögünk amég a le nem szédülünk a székről. Na ehhez mit szólsz görény SLota?! Remélem olvasod!

    VálaszTörlés