2010. október 7., csütörtök

A román cigányok Székelyföldre telepítésével "oldaná meg" a magyarkérdést egy román teniszező


Vizsgálatot indít a romániai Országos Diszkriminációs Tanács az egykori román teniszcsillag, Ilie Nastase kijelentése kapcsán, a volt sportoló ugyanis egy interjúban kijelentette: a romániai cigányokat a Székelyföldre telepítené az etnikai arányok megváltoztatása érdekében.

A volt román teniszcsillag a bukaresti Pro Sport napilapnak adott interjúban azt nyilatkozta: ha ő lenne Románia elnöke, Hargita megyébe telepítené a cigányokat a többségében magyarok lakta régió etnikai arányainak megváltoztatása érdekében.
Asztalos Csaba, az Országos Diszkrimináció Ellenes Testület csütörtökön azt nyilatkozta: vizsgálatuk célja megállapítani, "diszkriminatív-e a romákat és magyarokat egyaránt érintő kijelentés", faji gyűlöletkeltésre buzdít-e és "alkalmas-e a roma etnikumúak ellen irányuló megfélemlítésére, valamint ellenséges és megalázó légkör teremtésére". Nehéz lehet eldönteni...
A testület 90 napon belül hoz döntést az ügyben, az egykori teniszcsillagra pénzbüntetést róhatnak ki. „Amennyiben az is bebizonyosodik, hogy Ilie Nastase kijelentései a büntető törvénykönyv előírásait is megsértik, lehetőségünk van az ügyészséget is értesíteni” – mondta Asztalos. Azt is hozzátette azonban, hogy eddig még egyetlen esetben sem éltek ezzel a jogukkal és Nastase esetében sem teszik.Ilie Nastase a következőt nyilatkozta a román sportlapnak: „Hargita megyében megfelelő körülményeket teremtenék a cigányoknak, hiszen nagyon sok magyar él ott és alig egy tucatnyi román nemzetiségű. Így megváltozna a régió etnikai összetétele is. Ceausescu tévedett. Azt kellett volna tegye Hargita megyével, amit az oroszok tettek Besszarábiával. Én csak azt szeretném, hogy a magyarországi románok is a romániai magyarokhoz hasonló mértékű jogokkal rendelkeznének” – mondta.
(FH nyomán)


Ez a kulturálatlan oláh teniszező gondolom nem ismeri azt a szót, hogy "történelem", ha a magyarországi románokat a Romániai magyarokhoz hasonlítja, mi köze van a románoknak Magyarországhoz? - azon kívül, hogy betegesen gyűlölik azt irigységből, mert mindenben különb az ő büdös országuknál-. Erdélyt a magyarok építették fel és a magyarok védték ezer éven át, mi itt őslakosok vagyunk - a betelepült bocskorosokkal ellentétben-. A Székelyföldön lévő románok Ceausescu vadállatnak köszönhetik, hogy itt vannak, hanem még ennyien se lennének, ezt nem kéne elfelejteni.Érdemes megnézni Ilie Nastase képét, ha ilyen fejem lenne az biztos, hogy nem sűrűn cigányoznék(ő is jönne vajon a többi cigánnyal együtt Hargita megyébe? lehet úgy képzelte a hülyéje)


4 megjegyzés:

 1. A cigány románok elkergetésével oldanám meg a Székelyföldi kérdést. Álljon mindenki az ük- vagy szépnagyapja sírja mellé és rendezzünk egy népszámlálást. ;) Egyet azért meg kell hagyni, a népesség arányokat helyesen felmérte Illés bácsi. Székelyföld nem Románia!

  VálaszTörlés
 2. Az összes románt (vlachot) el kell üldözni Észak-Erdélyből !!! Minden határontúli ezt akarja! Egyet sem ismerek, amelyik ne ezt akarná!

  VálaszTörlés
 3. Tudom, hogy vagy 40-50000-rel több magyar él Erdélyben, mint amennyiről tudunk. a magyarllenes magyaroktól is meg kell szabadulnunk. úgy kell kivágni a rothadt részt, hogy semmi se maradjon belőle.

  VálaszTörlés
 4. Egy csepp rohadtság sem maradhat, mert tovább rohad majd körülötte és később sokkal nagyobbat kell majd vágni.

  VálaszTörlés