2010. augusztus 22., vasárnap

A bátor szerb férfiak ököllel verik a magyar lányokat

A lányok nem akarták vállalni nevüket, történetükkel csupán a figyelmet szerették volna felhívni a fiatalok között lezajló összezördülésekre, továbbá a fiúk, férfiak viselkedésére és a nők elleni erőszakra.

– Mi lányok hárman voltunk, és a nagy tömeg miatt megálltunk az egyik asztal mellett, ahol egy pár állt. Gondoltuk, ott maradunk, hiszen ez egy nyilvános buli volt, és éppen ott találtunk helyet. Ez nagyon zavarta a lányt, aki az asztalnál állt a fiújával és azt akarta elérni, hogy elmenjünk onnan. Először verbálisan támadott ránk, sértegetett minket, sőt mivel hallotta, hogy magyarul beszélgetünk, erre is durva megjegyzéseket tett, majd többször a hátamba vágott. Próbáltunk nem reagálni a provokációra, de megfutamodni sem akartunk, ezért továbbra is ott maradtunk, hiszen jogunk volt ott lenni – meséli az egyikük.

– Később mások is érkeztek az asztalhoz, tehát összejött egy többfős társaság, de a provokáció egy idő után tovább folytatódott. A lány, aki előzőleg belénk kötött, valahogyan megvágta az ujját, mire elkezdett kiabálni, hogy mindez miattunk történt, és lekevert nekem egy pofont, én pedig viszonoztam. Az egyik barátnőm azonnal elment, hogy szóljon a biztonságiaknak, a másik barátnőm viszont velem maradt és próbálta megakadályozni, hogy ismét nekem ugorjon a lány, csakhogy a fiúja, ahelyett, hogy megpróbálta volna lenyugtatni, ököllel esett nekünk, amikor pedig a rendőrséget említettük, újabb ütést kaptunk – vázolta fel a történetet az áldozat.

Mint mondják, legnagyobb megrökönyödésükre senki sem avatkozott közbe, néhányan mosolyogva figyelték a történteket, de szinte mindenki elhúzódott a közelükből. Bár megérkezett a biztonsági őr, a pincér a társaság és a verekedő fiú pártjára állt, akik kihasználva, hogy nem figyelnek rájuk, gyorsan eltűntek.

A lányok akkor este nem értesítették a rendőrséget és a mai napig nem tettek feljelentést. Örülnek, hogy ennyivel megúszták. Mint bevallották, félnek. Félnek attól, hogy legközelebb is összefutnak ezzel a társasággal és újra konfliktusba keverednek miattuk, és ha még hivatalos eljárást is indítanának ellenük, talán az utcára sem mernének kilépni. Ugyanakkor azt is tudják, hogy elhallgatni sem szabad az ilyesmit, mert legközelebb mások esnek áldozatul a provokációnak, és egy másik lánynak esnek neki ököllel a tizenkilenc-húszéves fiúk.

– Felháborítónak tartjuk, hogy manapság ilyesmi megeshet, és hogy a fiúk gondolkodás nélkül megüthetnek egy lányt, míg mások csak nézik az egészet. Nem tudom, mi lehetett a provokáció hátterében, de ilyesmi gyakran megesik a fiatalok között, és nincs, aki véget vetne neki. Sajnos az utóbbi időben egyre több az összetűzés, s nagyon elszomorító, hogy a huszonegyedik században egyesek még mindig itt tartanak.

(Magyar Szó)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése