2010. augusztus 16., hétfő

1.000.000 forint büntetés a magyar állampolgárságér


A tót soviniszta diktatúra Fico bukása után is folytatódik. Óriási pénzbírságokkal és a tót állampolgárság megvonásával fenyegeti a felvidéki magyarságot a magát demokratikusnak valló új kormány.
Az a tót állampolgár, aki július 17-e után idegen állampolgárságot szerzett, köteles ezt a tényt haladéktalanul bejelenteni a lakóhelye szerinti illetékes körzeti hivatalban – figyelmeztetett vasárnap a tót külügyminisztérium. "Amennyiben ezt a kötelességét nem teljesíti, 3319 eurós bírsággal sújtható" - olvasható a tárca sajtóosztálya által jegyzett közleményben.

Tehát, aki mégis vissza akarja kapni eredeti állampolgárságát, az készüljön fel arra, hogy egy jó akaratú szomszéd, barát, kolléga, ismerős a legsötétebb kommunista időket idézve fogja lesni minden léptét a magyarnak.

A magyar állampolgársági törvényre válaszul elfogadott szlovák állampolgársági jogszabály módosítása július 17-én lépett hatályba. Eszerint a szlovák állampolgár azon a napon, amikor saját akaratából felveszi más állam polgárságát is, automatikusan elveszíti a szlovákot. Ezután a szülőföldjén élő magyar ismét másod, vagy rosszabb esetben harmadrangú polgárrá válna (ismét). Komplikáltabb volna az egészségügyi ellátás, a munkavállalás, az iskoláztatás, a magánvállalkozások beindítása, és a szociális rendszer nyújtotta anyagi lehetőségek "felhasználása" (pl. nyugdíjak, gyes, munkanélküli segély, betegbiztosítás stb.).

Természetesen akadnak kivételezettek is. Mint például a csehországi szlovákok, akikkel külön tárgyalások folynak és rájuk valószínűleg nem fog vonatkozni a magyarellenes törvény. Ezen felbuzdulva a kanadai tótok is jelezték, hogy a cseh mintára ők is képezzenek majd kivételt a törvény alól.
Feltételezhető, hogy lassacskán mindenki kivétel lesz az EU-n belül és kívül, csak az eredeti diszkriminálni óhajtott célpont marad meg, mégpedig a felvidéki magyarság.

Az új tót kormánykoalíció amúgy jelezte, hogy a korábbi Fico-kormány által elfogadott jogszabályt módosítani kívánja. Részletek még nem ismeretesek. Iveta Radičová miniszterelnök nyilatkozatai szerint a módosítás lényege az lenne, hogy a magyar állampolgársági törvény Szlovákiában nem lenne érvényes, illetve nem vonatkozhatna szlovák állampolgárokra. Tehát mindenáron meg akarják akadályozni, hogy újra egyesüljön a kárpát-medencei magyarság. Több szakértő is úgy nyilatkozott, hogy ez az elképzelés nem reális, illetve badarság.

(Felvidék.ma nyomán Szent Korona Rádió)1 megjegyzés:

  1. Szlovákia egy csalásból és hazugságból létrejött állam. Akik létrehozták a haláluk után a pokolban égtek el. Szlovákia is odajut ahova a megalkotóik.

    VálaszTörlés