2010. július 7., szerda

Továbbra is hazugsággal vádolják Malina Hedviget

Robert Kaliňák távozó szlovák belügyminiszter továbbra is meg van róla győződve, hogy Malina Hedviget nem támadták meg, a lány csak kitalálta az egészet.

„Meg vagyok róla győződve, hogy ez nem történt meg, ezt támasztja alá az összes bizonyíték. A fő bizonyítékok közül egyet sem vontak kétségbe“ – jelentette ki a kormány utolsó ülése után. Megjegyezte, a rendőrségnek az ügyhöz három és fél éve semmi köze, az eset a főügyészségen áll.

A belügyminiszter azt sem tartja hibának, hogy 2006 szeptemberében a folyamatban lévő nyomozásról tájékoztatta a közvéleményt. Kaliňákot többen bírálták azért, mert négy évvel ezelőtt egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az akkori diáklányt a rendőrség szerint nem támadta meg senki.

A leköszönő miniszter szerint a sajtótájékoztató nem volt hiba, nagy nyomás alatt volt, így reagált a parlamenti bizottság és külföldi aktivisták azon kérésére, hogy foglaljon állást.

A Malina Hedvig-ügy 2006-ban kezdődött, a diáklány bejelentette a rendőrségen, hogy Nyitrán az iskolába vezető úton két bőrfejű támadta meg, és összeverte, mert magyarul beszélt. A rendőrség még abban az évben leállította a nyomozást azzal, hogy a támadás nem történt meg. Hedvig ellen azóta hamis tanúzás gyanújával folyik eljárás.

erdely.ma

2 megjegyzés:

  1. figyelmedbe:

    http://www.erdely.ma/kultura.php?id=71373&cim=arctalan_szent_istvan_szobor_nagybanyan_video

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a segítséget, kirakom ezt a hírt is.

    VálaszTörlés