2010. július 19., hétfő

Magyarellenes vicc miatt tiltakozik az MKP

Az MKP nyílt levélben bírálta a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása egyik hetilapját, amely egy kettős állampolgársággal kapcsolatos magyarellenes viccet közölt.
Az MKP alelnöke, Őry Péter levelében megjegyzi, az Obecné noviny nevű lap impresszumában szakmai-módszertani hetilapként van megjelölve, amely a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása alatt jön ki. A lap július 13-án megjelent számában a következő szöveg háborította fel az MKP-t:
"A haldokló öreg apa ágyához hívatja fiát és azt mondja: Fiam, ha most lehetséges a kettős állampolgárság, akkor most intézd el nekem a magyart. A fiú úgy gondolja, apja már a delíriumhoz közeleg, de mégis megkérdezi: Apám, mire lesz az önnek jó? - Hogy ha meghalok, egy magyarral kevesebb lesz!" - áll a "S úsmevom" című rovatban.
Az MKP levelében felháborodását fejezi ki, amiért egy olyan időszakban, amikor az önkormányzatok és a polgármesterek azon ügyködnek, hogy békésen éljenek egymás mellett a nemzetek, megjelenik egy ilyen szöveg. A koncentrációs táborok áldozataival példálózik, akikkel szerinte "hasonló módon viccelődtek a táborőrök: a jó zsidó a halott zsidó".
"A közzétett szöveg felháborító, etikátlan és intoleráns Szlovákia minden magyar nemzetiségű polgára és minden demokratikusan gondolkodó polgára számára" - közli a levélben.
Őry Péter levelében megemlíti Csallóközcsütörtök előző két polgármesterét, akik időközben eltávoztak, valamint a nemrégiben meggyilkolt Basternák Lászlót is. "Jó emberek voltak, akiknek a halála mindannyiunk számára veszteség. Ezért gondolom úgy, hogy a fenti szöveg közzététele a lap szégyene" - címzi levelét a főszerkesztőnek.
Az MKP politikusa egyszersmind bocsánatkérésre, és személyi konzekvenciák levonására szólítja fel a lapot.
(Paraméter nyomán: Kuruc.info)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése