2010. július 23., péntek

Feketére festették a magyar feliratot Sepsiszentgyörgy bejáratánál

(fotó: erdely.ma)

A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal értesítette a rendőrséget, miután ismeretlen tettesek feketére festették a város Csíkszereda felőli bejáratánál lévő táblán a magyar elnevezést.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere ma sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy jövő héttől a közösségi rendőrség, a csendőrség támogatásával tematikus ellenőrzéseket kezd a városban.

„Szeretném, ha naponta lenne egy-egy tematikus ellenőrzés a szabálytalanul parkoló autóktól, a törvénytelenül közlekedő szekerekig, a koldusokig vagy a cigarettacsikket utcán elhajító polgárokig. Szeretném, ha mindenki megértené, Sepsiszentgyörgy nem egy hamutartó vagy szemétláda, ahol bármit kidobhatunk a gépkocsinkból” – fejtette ki Antal.

Ebben az összefüggésben mondta el, hogy néhány napja ismeretlen személyek ismét feketére festették a város Csíkszereda felőli bejáratánál található tábla magyar feliratát.

Antal elmondta, a városháza munkatársai letakarították a festéket és jelentették a rendőrségen is az incidenst.

„Úgy tűnik, vannak még olyanok, akiket zavar a kétnyelvű felirat, pontosabban a magyar elnevezés” – mondta Sepsiszentgyörgy polgármestere.

(Mediafax, nyugatijelen, barikad)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése