2010. június 1., kedd

Közellenség lett a magyar Felvidéken

Az egyre durvuló tót választási kampányban főszerepet játszik a felvidéki magyarság. A pártok egymással versengenek a magyarellenességben, íme Slotáék újabb agymenése.

Új óriásplakátok jelentek meg Szlovákia-szerte, a Szlovák Nemzeti Párt műhelyéből. A szélsőségesen magyargyűlölő Ján Slota pártja bekeményített, a cigányok után új témákhoz nyúlt a választási kampányában.
Az egyik óriásplakáton egy magyar gárdista öltözetű férfi látható, aki az első képen barátságos mosolygós szomszédnak tűnik, majd egyszer csak szélsőséges gárdistává válik.

Az plakátötletet a K und K Akciócsoporttól lopták a soviniszta tótok. Konkrétabban az „Így lettem közellenség!” fedőnevű kampányból, melynek célja az Új Magyar Gárda törvénytisztelő tagjainak mozgalmi tagságából fakadó jogellenes megkülönböztetése és szélsőségesként történő bemutatása elleni tiltakozás volt.

A K und K Akciócsoport tagjai megdöbbenéssel értesültek a Szlovák Nemzeti Párt legújabb, felvidéki magyarok elleni indított aljas plakátkampányáról. A plakát üzenete általánosító és megbélyegző minden Felvidéken élő magyar emberre nézve. Három fotó keretében mutatják be, hogyan alakul át egy ember fokozatosan a magyar állampolgárság hatására gárdistává, azaz álláspontjuk szerint ellenséggé. A Szlovák Nemzeti Párt választási tanácsadói a K und K Akciócsoport „Így lettem közellenség!” fedőnevű kommunikációs kampányának a koncepcióját és képi megjelenését használták fel megkérdőjelezhető üzenetük formába öntésére.
A Szlovák Nemzeti Párt kampánya azon túl, hogy alapvetően sérti az emberi jogi normákat, átlépett a jogszerűség határán. A szerzői jogok megsértése miatt jogászaink megvizsgálják a hatályos jogszabályokat és megteszik a szükséges lépéseket a jogsértésből fakadó felelősség megállapítására - adta hírul a


A plakáton az alábbi szöveg olvasható: „Hogy a szomszédból ne legyen ellenség. Szlovákok! Ne hagyjátok magatokat becsapni! Az állampolgárságról szóló törvény Európa első számú problémája! Nem emlékszünk Jugoszláviára, ahol a szomszéd a szomszéddal harcolt? Mi is ilyen ostobák akarunk lenni? Nem tudjuk elkerülni a konfliktust? Nem akarunk nyugtalanságot, félelmet kelteni, csak megakadályozzuk a beavatkozást, amíg nem késő.”

Egy másik óriásplakátjukon akár a magyar szemet is meggyönyörködtető kép látható. Egy piros-fehér-zöld lobogó, melynek közepében a szlovák címer, de kissé átfestve. A kék halmokat piros váltja és a piros hátteret pedig zöld.

Alatta a következő felirat: „Csak hogy holnap ne csodálkozzunk. Szlovákok! Ne hagyjátok magatokat becsapni! Az új magyar kormány kettős állampolgárságról szóló törvénye csak a kezdet, hogy minden magyar nemzetiségű szlovákot bekebelezzenek és ezáltal véghezvihessék az előre kidolgozott tervüket. Szlovákok, ezt meg kell akadályoznunk! Mi vagyunk itt otthon, és a hazánkat meg kell védenünk! Csak így maradhat Szlovákia a miénk!”

Ugyancsak egy másik plakáton a határok védelmét tekinti elsődleges feladatának a magyargyűlölő szlovák nacionalista párt.

A szöveg fordítása: "Szlovákok, a történelem nem ismétlődhet! A szabadság nincs ingyen. A magyar képviselők kijelentései a trianoni békeszerződésről, a Kárpát-medence egységéről és a magyar határok kitolásáról nem maradhatnak válasz nélkül. Még ha most európaiak is vagyunk, ne feledjük, hogy elsősorban szlovákok vagyunk. Hogy Szlovákia ne vesszen el Európában."

(Felvidék.ma, Barikád.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése