2010. június 28., hétfő

Sovinizmus és magyargyűlölet Sepsiszentgyörgyön: Dan Tanasa "munkássága"

 Dan Tanasa 28 éves Sepsiszentgyörgyi román soviniszta, azt tűzte ki célul magának, hogy ő majd megmenti az "elnyomás alatt" lévő szerencsétlen Székelyföld-i románokat. Azt hiszem ez egy ordító nagy pofátlanság, azok után, hogy mi magyarok,székelyek 90éve vagyunk elnyomva  saját ősi földünkön a románok által, azon a földön ahol dédnagyapánk dédnagyapja is élt.Mai napig is rendszeresek a magyarverések Székelyföldön, legtöbb esetben a kiváltó ok az, hogy áldozat a saját anyanyelvén mert beszélni. Tanasa hozzáállása tökéletes példa a román kettős mércére .

 Dan Tanasa élete nagyjából abból áll, hogy feljelent mindent és mindenkit aki magyar, folyton áskálódik, kémkedik, adatokat gyűjt, leveleket ír politikusoknak, a bíróságot járja stb. Többek között feljelentést tett azért amiért Hargita megye a székely zászlót választotta megyezászlajának. Blogot vezet , ahol egyik bejegyzésében például Sepsiszentgyörgy büszkeségét, a SepsiBC kosárcsapatot támadja amiért az támogatást kapott a tanácstól.Feljelentette az RMDSZ-t is amiért a bukaresti székhelyükön nem tették ki a román zászlót. Azt állítja , hogy a magyarok kettős állampolgárságának a visszaadása veszélyt jelent Európára nézve és a szlovák ötletet támogatja, vagyis aki visszaveszi a magyar állampolgárságot attól el kell venni a románt.Támadja az összes magyar rendezvényt, tábort, koncertet, egyszóval mindent ami magyar.Volt pofája levelet írni és gratulálni a szlovák államfőnek amiért úgy döntöttek, hogy elveszik a magyaroktól a szlovák állampolgárságot.

 Még sorolhatnám az aljas és gerinctelen tetteit, de nem érdemes, aki ért románul az nézelődhet tovább a blogján: http://tanasadan.blogspot.com . 90 Év alatt nem sikerült elrománosítani és elüldözni minket a Tanasa féle sovinisztáknak, úgy látszik egyesek még mindig nem adták fel, nem képesek elfogadni, hogy Székelyföld mindig magyar volt és az is marad(hogy ezt mire alapozom? a lakosság 80%magyar és pár száz éve itt csak elvétve voltak románok), egészen addig míg legalább 1 székely is él ezen a földön.Mi is példát vehetnénk Tanasa-ról, kezdhetnénk azon üzletek feljelentésével ahol nincsenek magyar feliratok csak románok, de ez csak egy ötlet, írhatnánk száz és száz levelet Európai parlamenti képviselőknek ha bárhol és bármikor diszkriminálnak minket magyarságunk miatt, feljelenthetnénk a magyargyűlölő Noua Dreaptat aki már székelyföldre is bepofátlankodott és kiűzésünket tűzte ki fő céljául, feljelenthetnénk az összes román politikust, aki valaha is diszkriminálta a magyarokat(pl Vadim Tudor aki azzal kampányolt, hogy focipályán löveti agyon egyenként a magyarokat) ,feljelenthetnénk azokat akik meghamisítják a történelmünket("Mátyás Király román volt") vagy feljelenthetnénk Dan Tanasa-t amiért évek óta a magyarok ellen uszítja a román többséget...Vagy mi nem vagyunk ilyenek?

4 megjegyzés:

 1. Helló! A címét meg tudod szerezni?

  VálaszTörlés
 2. Horváth Krisztián2010. november 7. 23:34

  Üdv mindenkinek !

  Nos, amit egyes román nemzetiségű honfitársaink rólunk magyarokról gondolnak, vagy terjesztenek, az már egyszerűen túllép minden határt. Nekem vannak román barátaim, akiket megbecsülök és tisztelek is, csakúgy, ahogy ők is engem. Rendes emberek közöttük is vannak, ezt be kell látni. Szó sincs arról, hogy védeni akarnám a soviniszta eszméiket, sőt, minden lehetséges fegyverrel ki kellene az ilyen ideológiákat irtani országunkból. Amit Corneliu Vadim Tudor tesz (kinek pártja méltán érdemelné inkább a Román Fasiszta Párt nevet), az nem más, mint gyűlöletre és erőszakra való felbujtás, a többi hazai fasiszta szervezetet pedig tűzzel-vassal kellene fölszámolni (sajnos nem hívhatjuk őket sem nacionalistáknak, sem szélsőjobbosoknak, mivelhogy nyilvánvalóan fasiszták, ami minden előbb említett fogalmat túlszárnyal)! Romániában sok a rendes ember, akinek a magyarokkal alapjában véve semmi baja, de azokkal szemben akik szándékosan alá akarják ásni a magyar nemzetet, föl kell lépni, a megfelelő keretek között. Mindenkinek megvan a saját véleménye, sőt meg is lehet, de nem engedhető, hogy a fasiszta eszmék ismét teret hódítsanak. Ami pedig a mélyen tisztelt dan tanasa (név szándékosan kisbetűvel) urat illeti, én a magam részéről annyit mondanék, hogy az emberi faj egyik legnagyobb szégyene, ugyanakkor a román nemzet szégyenfoltja, az ország történelmének rákfenéje.

  Apropó: találtam egy érdekes videót a Youtube-on, amit érdemes lenne megnézni, már csak azért is, hogy lássuk, mennyire elborítja az országot a fasizmus.

  Link: http://www.youtube.com/watch?v=FM0K2Mg6pcY&feature=related

  Mindenkinek nagyon szép napot !!!

  VálaszTörlés
 3. Kedves Horvát Krisztián, természetes, hogy nem a normális civilizált románokkal van a probléma, hanem azokkal akikről ez a blog is szól: a történelemhamisítókkal, a magyar-verőkkel, vadim és funar pincsikutyáival . Köszönöm a videót, volt már róla szó a blogban, pontosabban a zenéről(más képekből állt a videó). Ha homokba dugjuk a fejünket és kussolunk csak vérszemet kapnak, sajnos sok magyar és román is a kommunizmus ideje alatt szocializálódott és megszoktak dolgokat, a román megszokta, hogy ő az úr a magyarnak meg semmit se szabad, a magyar pedig megszokta, hogy jobb ha inkább hallgat és tűr, pedig nem ez a megoldás, nincs már diktatúra, Európai Unió van, ott meg minden nép egyforma jogokkal rendelkezik, és minden népnek joga van az önrendelkezésre (elméletileg).

  VálaszTörlés
 4. Ez a bunkó bevándorlóivadék immár a jogerősen bizonyított szekus besúgó és levitézlett konzervatív párti elnök, Vojkuleszku-Félix frissen kinevezett spanyolországi csahos kutyája, azaz az ottani pártszervezet főmuftija. Biztosan a katalán vagy a baszk autonómiatörekvésekről is tájékozódik, miközben szavazatokat gyűjt a szekuspártnak és ébren tartja a román sovinizmus lángját a "kapsunárok" nyugat-európai toleranciától vagy civilizációtól megfertőzött lelkében.
  Jó tudni, hogy egy egész sor romániai szélsőségesen nacionalista, magyargyűlölő és a II. világháborús román fasiszta hagyományokat éberen őrző honlap és blog közvetlen linkkapcsolatot biztosít a véresszájú Danika blogjára. Mindez a (jól)szervezettségre utal, s arra is, hogy a román hatóságok is nagyon jól tudják és támogatják mindazt, amit ezek az eszement magyargyűlölők nap mint nap elkövetnek. Kár, hogy nem fordít senki időt arra, hogy Danika & Co. "áldásos" tevékenysége eljusson a nemzetközi közvélemény vagy akár az ügyészség tudomására.

  VálaszTörlés