2010. május 19., szerda

Újabb Magyarverés Kézdivásárhelyen

 "Azt kiabálták, hogy ne beszéljenek magyarul" - katonatiszt fia és rendőr testvére vert újságírókat

Szombaton(2010.máj.15) hajnali négy óra körül a Függetlenség utcában hat marosvásárhelyi fiatalt bántalmaztak zömében berecki ittas fiatalok. Nagy Botond és Benedek István, a marosvásárhelyi Népújság újságírója, Árendás István, a rádió munkatársa, a negyedik megvert személy Nemes Attila - adja hírül a Háromszék, alább folytatódik a sepsiszentgyörgyi napilap cikke.

A verésből Nagy Botond huszonhárom éves barátnőjének is jutott, őt ököllel ütötték meg. Nagy Botond elmondása szerint szálláshelyük felé tartottak, amikor szembejött velük két ismeretlen, egy román és egy magyar fiatal. A román azért kötött a marosvásárhelyi csoportba, mert egymás között magyarul beszéltek. Egy harmadik személy közben bement a Sziklaszív vendéglőbe, ahonnan tíz-tizenegy fős csoportot hívott ki, és ezzel elkezdődött a tömegverekedés.

Váratlanul, hátulról támadtak a hatos csoportra. A túlerőben levők agyba-főbe verték a hat marosvásárhelyit, a lányokat sem kímélték. Nagy Botond hat-hét nap között, Nemes Attila nyolc-kilenc nap között gyógyuló sebekről kapott törvényszéki orvosi igazolást. Benedek Istvánnak a karját sebezték meg rúgásokkal, de ő nem jelentkezett a törvényszéki orvosnál. A rádiós Árendás István agyrázkódást szenvedett. A bereckiek verekedés közben azt kiabálták, hogy ne beszéljenek magyarul — mondotta érdeklődésünkre telefonon Nagy Botond.

Mivel valamennyi bántalmazott motoros, már hajnalban riasztották a kézdivásárhelyi motorosokat, akik valóságos hajtóvadászatot indítottak a támadók felkutatására. El is kaptak közülük párat, akiket reggel a rendőrség is előállított. Nagy Botond szerint nem igaz, ami a rendőrségi tájékoztatóban szerepel, a támadók nem hárman, hanem tizenhárman voltak.

A bántalmazott újságírók írásos panaszt tettek le a kézdivásárhelyi rendőrségen. Az üggyel Szabó Levente foglalkozik.

Karácsonyi Zsigmond, a MÚRE ügyvezető elnöke, a Népújság főszerkesztő-helyettese arra kérte kézdivásárhelyi kollégáit, hogy éberen figyeljék a fejleményeket, mert az egyik támadó katonatiszt fia, testvére pedig rendőr, ezért véleménye szerint el akarják tussolni az ügyet, és egyszerű utcai verekedésként akarják feltüntetni. Kará­csonyi Zsigmond a sajnálatos esetről Ambrus Attilát, a MÚRE elnökét is értesítette. Habár a támadók nem tudták, hogy kik az áldozatok, első alkalommal fordul elő, hogy újságírókat bántalmaznak a céhes városban.

3szek.ro

2 megjegyzés:

  1. :( ez már nem semmi. állatok

    VálaszTörlés
  2. ugyanezt fogom tenni a románokkal, majd üvöltök én is nekik hogyha megszólaltok románul, letöröm az állkapcsaitokat, mert megtehetem velük

    VálaszTörlés