2010. március 11., csütörtök

A legsötétebb időket idéző állapotok a Felvidéken: magyar nem vehet robogót

Szlovákiában ma az is előfordulhat, hogy valaki azért nem vásárolhat meg egy terméket, mert nem beszéli tökéletesen az államnyelvet, írja a Bumm.sk felvidéki magyar hírportál.
Egy olvasó részletre akart megvenni egy robogót. Beszámolója szerint az üzletben készségesen segítettek neki, kiválasztották a lízingtársaságot. Kitöltötték a szükséges iratokat, állítólag minden rendben volt, a jövedelme is megfelelt a követelményeknek. A robogó leszállították az üzletbe, a férfi már csak egy hívásra várt. Fel is hívták, de a kérvényét visszautasították azzal az indokkal, hogy nem beszéli elég jól az államnyelvet.
A Bumm felkereste a motorokat forgalmazó üzletet. Itt megerősítették, hogy azért utasították vissza a fiatalembert, mert nem ismeri tökéletesen a szlovák nyelvet. Hozzátették, hogy nem először fordult elő ilyen eset.
A hiteltársaság kereskedelmi igazgatója a szerkesztőség érdeklődésére kitérő választ adott. Szerinte üzleti titok a cég belső szabálya, de arra nem válaszolt, miért akadály a nyelvtudás a hitelezésnél.

(Bumm - Index nyomán)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése