2010. február 9., kedd

Történelemhamisítás 2009: " A székelyek elmagyarosított románok"

 Az Olténiából Erdélybe menekült románok addig addig ismételgették, hogy ők már itt voltak régebb és Erdély román föld, hogy lassan el is hitték ezt. Mindenki elfogadja azt a hazugságot ami a legjobban tetszik neki, van aki ki is cifrázza , aztán tovább adja másoknak mint valami szent meggyőződést.Azt mondják, akinek nincs történelme az ír egyet saját magának...A román történelemhamisításnak nem egy arcpirítóan pofátlan hazugsága van, kezdve azzal, hogy Mátyás Király román volt, folytatva a Noua dreapta hazugságaival.Nemrég tüntetést szerveztek Gyergyószentmiklóson, a nemlétező , magyarok által lemészárolt román hősök tiszteletére, miközben azt skandálták, hogy "Székelyföld román föld" és a "magyarok takarodjanak az országból" , meghitt megemlékezés.A Gyergyószentmiklósi kiruccanásuktól felbátorodva, December1-jét
Sepsiszentgyörgyön "ünnepelték", amely inkább egy magyarellenes, soviniszta felvonulás volt a szokásos rigmusokkal és drapériákkal.

A Sepsiszentgyörgyre özönlött futballhuligánokat, Ioan Lacatusu rendelte oda, aki a Kovászna-Hargita Európai Tanulmányi Központ igazgatója, köztudottan azért kűzdött a 80-as években és utánna is, hogy Sepsiszentgyörgyöt elrománosítsa.Most pedig következzen a bejegyzés lényege. Ez az elmebeteg szerint a Székelyföldön élő székelyek és magyarok csupán elmagyarosított románok.Lãcãtusu az elméletét Mikóújfalu példájával támasztotta alá, ahol tudomása szerint(vagyis csak kitalálta a szerk.) 1900-ban ezer román élt, ma már csupán egynéhány, de annál több, egykoron román lelket takaró sírhant létezik."- Minden tiszteletem a Székelyföldön élő magyarok iránt, de tudniuk kell, hogy őseik románok voltak. Ez nem kitaláció, a levéltári anyagok bizonyítják. Tragikus sorsa volt ennek a román közösségnek is."
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése