2010. január 30., szombat

Magyarverés Nagyváradon - 2009 10 15


Szombatról vasárnapra virradóan Erdélyben, Nagyváradon történt újabb magyarverés. Az áldozatnak ismét az volt a bűne, hogy magyarul beszélt.

Szombat hajnaltájban 4 óra körül hazafelé igyekeztem egy szórakozóhelyről egy cimborámmal Nagyvárad központjából. A főtér üres volt, csupán két román fiatal és barátnőjük jött a hátunk mögött. Én és a haverom nagyban meséltük élményeinket egymásnak, amikor megszólított a román: Ba ungurule ce vorbesti, de ce nu vorbesti in romaneste?! (azaz: Hé, te magyar, miért nem beszélsz románul?!), s mivel én nem tűröm el az ilyesmit, visszaszóltam neki, hogy azért beszélek magyarul, mert az vagyok, és ez magyar föld volt anno... Ennél nem is kellett több, már pofán is vertek elég szépen, reflexből. A haver visszatartott a verekedéstől, mert ő látta a rendőrjárőrt tőlünk 50 méterre.Beláttam, hogy jobban járok, ha nyelek egyet, és odamegyek a rendőrökhöz. Így is tettem, miközben a román fickók sietve elhaladtak. Sajnos a rendőrökben ismét csalódnom kellett, mert mindkettő aludt a kocsiban, bekopogtam az ablakon (folyt a vér az arcomból közben, a kabátom, a nadrágom, meg a cipőm is véres volt - valószínűleg gyűrűvel kapott el a fickó), a fakabát lassan lehúzta az ablakot, megkérdezte, mi történt, elmondtam neki. Nem nagyon akarta elhinni, de jegyzetelt, addig a tettesek persze eltűntek.
Feljelentést nem tettem ismeretlen tettesek ellen. Nem látom értelmét, már úgysem találnák meg őket – írja a Szent Korona Rádió olvasója.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése